Çok Bilinmeyen Film Önerileri

Çok fazla bilinmeyen ama mutlaka izlenmesi gereken bir film öneri listesi. İlginç konuları seviyorsanız bu filmlere göz atabilirsiniz.

Sürekli olarak film önerileri veren blogları, kişileri ve sayfaları takip ederiz. Karşımıza her gün birçok film ve dizi listesi çıkabilir. Çoğunu kaydedip bir gün izleriz diye tutabilir ve sonrasında yaz izleriz ya da unutabiliriz. Unutmamızın çoğu sebebi yapılan listelerin uzun olması birincil sebep olabilir. İkinci sebepse belki de gerçekten ilginizi çeken filmlerin olmamasıdır.

Bu sebeplerle film öneri listemi kısa tutacağım. Ve benimde konusu itibariyle gerçekten ilgimi çeken filmleri sayacağım.

1.Son Umut (Children of Men)- 2006

Distopik bir gelecekte geçen evrende artık hiçbir bebek doğmuyor ve insan ırkının yavaş yavaş bitiyor. Ancak mucizevi bir şekilde hamile kalan genç bir kadın ortaya çıkıyor. Onun bu tehlikeli yolculuğunu ve ona bu serüvende yardım etmeyi kabul eden eski bir aktivistin hikayesini izlemek ilginizi çeker mi?

2.Snowpiercier (Kar Küreyici)-2013

Muhtemelen Netflix hesabı olanların da bildiği gibi aynı isme ve konuya sahip bir dizi var. Ama ben önce filmini izleyin derim.

Küresel ısınmayı durdurmak için yapılan bir sonucu her şey yanlış gitmiş ve dünyada çok az sayıda insan kalmıştır. Bu az sayıdaki kişiler Snowpiercier adlı bir trende yaşamak zorundalar. Ama bu hiç durmayan ve sürekli yoluna devam etmek zorunda olan trende halk ikiye ayrılmış durumda. Yöneten ve yönetilenler olarak. Yönetilen ve ezilen halk trenin en sonunda, yönetenler ise ön taraftarlarda hayatlarına devam ediyor. İki sınıf ayrımının olduğu trende ezilen halk artık buna bir dur demek istemektedir.


3.Predestination (Kader)-2014

Ve bir paradoks filmi. İzlerken işin içinden çıkamayacağımız, sürekli şaşırabileceğimiz bir film. Zamanda seyahat edip olmuş ya da olacak olayların önüne geçmeye çalışan, suçluları yakalamaya çalışan bir zaman ajanının hikayesini konu eder. 11.000 insanın ölümünden sorumlu birini yakalamak için 1970 yılına giderek bir barda çalışmaya başlayan ajan, ''Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Normal bir konuşma ile başlayan sohbet gecenin ilerleyen saatlerinde çok daha derinleşir.