Çöl Avcıları (Badland Hunters)

Çöl avcısı Nam-san ve arkadaşlarının hikâyesi.

Ocak 2024' te Netflix üzerinden yayına giren Güney Kore yapımı film başka bir distopyada yaşanan olayları anlatıyor. Aksiyon dolu Çöl Avcıları filminin yönetmenliğini Heo Myeong-haeng, senaristliğini Kwak Jae-min ve Kim Bo-tong üstlenmiştir.

Film, ilk olarak Doktor Gi-su'nun yaptığı deneyler ile kızı So-yeon'un iyileşmesi için uğraşmasıyla başlarken askerlerin baskın yapmasıyla devam ediyor. Sonrasın da büyük bir deprem ile hiçbir yaşam alanı kalmıyor. Temiz suya ulaşmanın sıkıntısı, çetelerin kontrolsüz şekilde çoğalması gibi sorunlar var oluyor.

Yang Gi-su insanların üzerinde ölümsüzlüğü bulmak için deneyler yapan bir doktor. Büyük deprem sırasında doktor kızı So-yeon'u yaşatmaya çalışırken, kızı ölür. Doktor Gi-su depremde çok sağlam olmasa da tek ayakta kalan hastaneye sığınır. Orada yaşayanları etkisi altına alarak yöneticisi olur. Doktor temiz su ve kendisinin yöneteceği bir yer bulduktan sonra, ölü kızı So-yeon'un yeniden yaşaması için özellikle gençler üzerinde deneyler yapmaya başlar.

Yıkıntıların arasında bölge bölge kamplar şeklinde insanlar hayatta kalmaya çalışır. Filmin başrolü olan Nam-san ve Ji-won kendi kamplarında av ve güvenlik sağlayan kişilerdir. Bir gün kamplarına gelen kişiler yeni bir düzen için gençleri toplamak isterler. Su-na ve büyükannesi temiz su elde etme umuduyla gitmeye karar verir.

Nam-san, Ji-won ve Su-na; doktorun insanlar üzerinde ne yapmaya çalıştığını anlar ve durdurmak için harekete geçerler. Uçsuz bucaksız çöllerin bulunduğu evrende neyin çıkacağını bilmeden yaşayan insanların hikâyesini anlatan macera ve aksiyon filmidir Çöl Avcıları.