Cyberpunk 2077 En Büyük Güncellemesini Aldı!

Cyberpunk 1.5 güncellemesi ile artık oynamaya değer mi?

Hatırlayacağınız üzere 2020'nin sonlarında çıkan Cyberpunk oyuncularını bir hayli hayal kırıklığına uğratmıştı. Bundan dolayı da oyunun aktif kullanıcı sayısı, çıkışından kısa bir süre sonra yere çakılmış ve birçok insan parasının iade edilmesi için dava açmaya karar vermişti. Peki oyunla ilgili sorunlar nelerdi?

Oyun grafiklerinin yüklenmemesi, ışınlanmalar, aniden ölmeler, hatta motorunuzun sizden kaçmaya başlaması gibi problemler sıralayabileceklerimizin bir kısmı. Dilerseniz yukarıdaki videodan da oyunun yaşadığı sorunların neler olduğunu izleyebilirsiniz.

Yeni yayınlanan 1.5 sürümü ile birçok problemi ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Birçok grafiksel eklemeyle beraber, yeni oyuncu evleri, yeni silahlar gibi özellikler de eklenmiş. Ancak maalesef grafiklerle alakalı geliştirmeler eski jenerasyon konsollar için geçerli değil. Bununla beraber oyunda bulunan her hata da düzeltilmiş değil tabi. Oyuna yeni eklenen içeriklerle alakalı pek fazla kaliteli fotoğraf bulunmasa da oyuncular oyun içi apartmanların videolarını çekip paylaşmaya başlamışlar bile.

Bu güncellemenin bir süredir sessizleşen ve oyuncu sayısı oldukça aşağılara düşen Cyberpunk için ne kadar etkili olacağı tartışılır elbette. İlk çıktığında yüzbinlerce kişi tarafından oynanan oyunun aktif kullanıcı sayısı son zamanlarda inanılmayacak derecede düşmüştü.

Oyuncularını hayal kırıklığına uğratmış olsalar da CD Projekt'in bu oyunu düzeltmek için çalışıyor olması mutluluk verici. Bakalım Cyberpunk'ın geleceğinde neler olacak!