Denediğim Vegan Mekanlar

İstanbul'da denemiş olduğum vegan mekanlar ve düşüncelerim.

Zamanında vegan bir dostum vardı ve onunla birlikte dışarıdayken vegan beslenirdim. Hatrımda kalan denetimlerimden bahsedip tanıtmaya çalışacağım.


Rulo Ezberbozan Lezzetler

Açıkçası, burası en sevdiğim yerlerden birisi. Formatı şu: Ev yemeği lokantalarında olduğu gibi, girişte istediğiniz yemekleri seçip tabağınıza alıyorsunuz. Falafel, mücver, patates, şakşuka, kısır, rus salatası ve benzeri yiyecekler var. Bunları isterseniz tabakta alıyorsunuz, isterseniz de seçtiklerinizi lavaşa koyup dürüm yapıyorlar. Hem yemekleri çok lezzetli hem de fiyatı bayağı uygun. Şu an net hatırlayamıyorum ama 2-3 ay önce tabağa yaklaşık 150tl ödemiştim sanırım -biiirsürü çeşit yemek için inanılmaz ucuz bence.

Vegan ayranının tadı bayağı cacık gibi. İçinde salatalık parçaları falan var zaten. Ayrana benzemiyor ama lezzetli. Bir de bir süredir vegan tatlı da yapıyorlar, kakaolu kek minvalinde bir şey. O da oldukça başarılı. Kesinlikle burayı tavisye ediyorum 10/10 mekan.

Not: Vegan değil vejeteryan olan 2-3 çeşit yemek var (rus salatası gibi) o yüzden almadan önce sormayı unutmayın.


Vegan Masa

Burada lahmacun ve peynirli-kıymalı pide yemiştim -lahmacun 60, pide de 120tl idi 4-5 ay önce. Ömcelikle ikisinin de hamuru İNANILMAZ LEZZETLİYDİ. Lahmacun, abartmıyorum, hayatımda yediğim en iyi lahmacundu. Pide de bayağı güzeldi, peynirini pek beğenmemiştim sadece. Bu biraz da süt ürünlerinin vegan opsiyonlarıyla pek aramın olmamasından kaynaklanıyor muhtemelen.

Bence burası da oldukça güzel ve uygun fiyatlı bir yer. Beşiktaşa gittiğinizde mutlaka deneyin. Hatta buraya özellikle lahmacun için gidin derim.


Falafella

Falafel üzerine pek çok çeşit bulunduran bir yer. Falafel dürüm yemiştim ve bayağı beğenmiştim. Hem falafeli hem de içindeki sosu güzeldi. Falafel burger, patlıcan kızartmalı falafel dürüm gibi gibi seçenekler vardı menüde. Bi' ara gidip denemeyi düşünüyorum.


Kem Küm Egyptian Vegan Restaurant

Burger, dürüm, bowl, tatlı çeşitleri bulunan çok sevimli bir mekan. Ben kahvaltı menülerinden birini denemiştim. Falafel, humus, pita ekmeği, patates salatalık ve birkaç çeşit meze içeren bir tabaktı. Hem her şey lezzetliydi hem de porsiyon fazlasıyla doyurucuydu. Buraya mutlaka tekrar gelmeyi ve başka yemeklerle tatlıları da denemeyi düşünüyorum. Eğer Ortadoğu mutfağını seviyorsanız siz de mutlaka deneyin.


Mr. Dumpling

Açıkçası vegan seçeneklerin hiçbirinin kıymalı olmadığını görünce hayal kırıklığına uğramıştım. Mantı içlerinin hepsi sebze bazlıydı. Sanırım ıspanaklı dumpling almıştım ve dürüst olmak gerekirse beğenmemiştim. Tadı benim için fazla boğucuydu bir de vegan yoğurdu sevmemiştim. Hayatım boyunca sadece bir kere, orada tadımladığım için diğerleriyle kıyaslayamayacağım fakat arkadaşım beğenmişti -kendisi mantıyı da sevmişti.

Çok beğenmesem de fena değildi. Bir de porsiyonları inanılmaz büyük, tek başıma asla bitiremezdim bir tabağı.