İstanbul'daki Vegan Restoranlar 3

İstanbul'da deneyimlediğim vegan restoranlar, bölüm 3

İstanbul'da gitmiş olduğum vegan restoranlar ve değerlendirmelerimin üçüncü bölümü.

Bu bölümde Göztepe'deki Ethique Plant Based ve Caferağa'daki Vatka'dan bahsedeceğim.

Ethique Plant Based (ethiqueplantbased)

Adres: Göztepe, Volkan Sk. Pırlanta Sitesi B Blok No:1/1D, 34720 Kadıköy/İstanbul

Puan: 9/10

Yüzde yüz bitki bazlı olan ve Fransız pastacılığını baz alarak ortaya çıkan bu pastanede ekmek çeşitlerinden kruvasanlara, pastalardan makaronlara kadar pek çok seçenek mevcut. Benim de kişisel olarak gitmeyi en sevdiğim tatlıcılardan biri.

Hatta bir süre önce hamburger, tost ve kruvasan sandviçler de çıkararak çeşitliliklerini arttırdıkları için her öğün gönül rahatlığıyla tercih edilebilecek bir yer oldu benim için.

Başlıca önerilerim çilekli pastası, sade kruvasanı, kişisel favorim olan pain au chocolat'ı. En son denediklerimden biri olan hamburgeri de oldukça güzel. Sadece daha fast food zinciri tarzında patates ve soslarının olmasını tercih ederdim.

Bir puanı sabahtan gitmediğim zamanların çoğunda pain au chocolat bulamadığım için kişisel olarak kırdım.

Sabah 08:00 akşam 21:00 aralığında açık.

Vatka Coffee & Vegan Goods

Adres: Caferağa, İleri Sk. 10/A, 34710 Kadıköy/İstanbul

Puanım: 7/10

Vatka, daha sokak lezzetleri bazlı bir yer olarak Caferağa'nın ara sokaklarından birinde karşımıza çıkıyor. Benim gidip de orada denediğim ilk şey vegan kahvaltısıydı. Tofulu vegan menemenle de orada tanışmıştım. O günden sonra evde de yapmaya başladığım bu tarif bir vegan olarak kahvaltılarımın vazgeçilmezi olarak yerini aldı.

Pek çok seçeneği olmasının yanı sıra fiyat olarak şimdiye kadar deneyimlediğim bütün vegan kafelerden daha ucuz olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim bir yer. Kahvaltılar için daha erken bir saatte açık olmasını dilerdim ama günün ilerleyen saatlerinde de diğer seçenekleri için gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

Ben kahvaltısı, bean burger ve ekmek arası sucuğu dışında bir şey deneyimleme fırsatı bulamadım ama deneyimlediklerimin tadından oldukça memnun bir şekilde ayrıldım.

Saatleri instagram hesaplarında bir dönem öğleden sonra üç gibi gözüküyor olsa da şimdilerde Google'da 10:30 - 22:00 olarak gözüküyor.