Denizlerde Yaşanmış Tuhaf Olaylar

Su altının gizemli dünyası


1- Batık Çıkarma Ekibi

Bir araştırma ekibi 1980'li yıllarda Odin isimli bir yolcu gemisinin batığını incelemk için daldılar. Gemi 1930'larda batmış ve denizin 60 metre altındadır. Ekip, batığı incelemek için dalışa geçtiğinde ise, karşılaştıkları manzara; bir arkadaşlarının ölümüne, diğerlerinin ise mesleklerini bırakmalarına sebep olacaktı.

"Sekiz kişilik ekibimin 4'ü gemide beklerken, diğer 4'lü olarak dalış yaptık. Gemi kayalıklara çarparak batmıştı. Büyük yarık bunu gösteriyordu. O yarıktan içeriye girerek gemiyi inceliyorduk. Denizlerin altı sessiz ve karanlık olur. Arkadaşlarınla kamaralar arasında dolaşırken cesetlerle karşılaştık. Öyleki cesetler kurtulamamış ve bulundukları yerde boğulup ölmüşlerdi. Üzerlerinde altın takılar, kolye ve kıyafetler olan cesetler, oracıkta durup, sanki yıllardır birinin gelmesini bekler gibi bize bakıyorlardı. Geminin restoran bölümüne girdiğimizde ise; ben ve arkadaşlarım, hayatımızı değiştirecek o korkunç manzarayla karşılaştık. Yolcular, insanlar, gemi batmamışçasına oradaydı. Hafif bir müzik çalıyor, insanlar dans ediyor, yemek yiyorlardı. Tanrım! Geminin batmadan önceki son akşamı buradaki ölüler tarafından tekrar tekrar yaşanıyordu. Oradan kaçmak için hızla çıkışa doğru yöneldik. Yukarı çıkıp tekneye ulaştığımızda ise 3 kişiydik... Sanırım bir akadaşım gördüğü şeyler karşısında kalp krizi geçirmiş ve orada ölmüştü. Fakat hiçbirimiz cesaret edip o batığa tekrar inemedik. Tanrı bağışlasın o günden beri denizlere adımımı atamadım."


2- Queen 7

1902 yılında 90 yolculu Queen 7 isimli İngiliz gemisi Amerika'ya doğru yola çıkar. Gemi, İngiliz iş adamlarının aileleri ve Kraliyet görevlileri ile doluydu. Haziran ayında karadan ayrıldı ve beklenen tarihte karaya ulaşamadı. O dönemlerde bir kaç günlük gecikmeler normal karşılansa da, ilginç bir şekilde gemiden hiçbir işaretin gelmemesi, insanları meraklandırmaya başladı. Aradan bir hafta geçti ve Queen 7'den hala haber yok. Geminin güçlü okyanus dalgalarına dayanamayıp battığı düşünülse de, bu gemi özel bir gemiydi ve dalgalara defalarca dayanmış, İngiltere Amerika arasındaki mesafeyi onlarca kez kat etmişti. Aradan geçen birkaç haftadan sonra, basın geminin battığı haberlerini yayınladı. Çünkü hiçbir ize rastlanılmamış ve herhangi bir korsan saldırı belirtisi de bulunamamıştı. Bu gizemli kayboluş üzerinde 3 yıl geçti ve İngiltere halkını şok eden bir gelişme yaşandı. Çünkü Hindistan'ın bir sahil kıyısında, köylüler sabah uyandıklarında köy yakınlarında Queen 7'yi bulmuşlardı. Fakat geminin içinde ne bir yolcu, ne de mürettebattan tek bir iz dahi yoktu. Gemide bir korsan saldırısı olduğuna dair işaretler, ayak izleri de bulunamamıştı. Kaybolduğu tarihten 3 yıl sonra rotasından binlerce kilometre uzakta Hindistan kıyılarında ortaya çıkmıştı. Deniz ulaşımının egemen olduğu 1900'lü yıllarda bu kadar büyük bir geminin kendi kendine ilerleyip gözlerden kaybolması, imkansızdı. Herhangi bir gemiye rastlamış olmalıydı. Ayrıca gemide bir canlıya, insana dair hiçbir iz de yok. Queen 7 hala gizemini koruyor.


3- Sinop Limanı

2007 yılında Sinop Limanın'a bir Rus gemisinden sinyal alınır. Ama o gün limana bir Rus gemisinin geleceği haberi verilmemiştir. Hatta Swanowski isimli bu gemi 6 aylık kayıp listesinde bile yoktur. Liman personelleri, buraya gelmeleri için izin olmadığını söyleyerek uyarıda bulunur. Gelen cevap; "Limana yaklaşmak üzereyiz. 20dk içinde orada olacağız". Telsizden gelen sözler sadece bunlardır. Liman personeli izin vermek zorunda kalır. Fakat gemi asla gelmez. Radar sinyallerinden de kaybolur. Bunun üzerine şaşıran liman çalışanları durumu sahil güvenlik ve liman müdürlüğüne iletirler. Olayın gizemi böyle ortaya çıkar. İleri yaşlardaki bir liman çalışanının anlattıklarına göre, ikinci dünya savaşında bir gemi Sinop Limanı'na yaklaşırken almanlar tarafından batırılmıştır. Son mesajları "Limana yaklaşmak üzereyiz, 20 dk içinde orada olacağız". İlginç bir şekilde bu mesaj 10-20 yıldır limanın radarına takılarak gemi ve telsiz konuşmaları aynı şekilde gelmeye devam ediyor.


4- Dalış Öğretmeni

90'lı yıllarda turistlere dalış öğretiriyor, su altı dünyasının eşsiz güzellikleriyle onları buluşturuyordum. Bir seferimizde denizin 30 km altına indik. Fakat oksijen tüpümün bittiğini fark ettim. Hızla yukarıya çıkmak için hareket ettim ki, o sırada bayılmış ve su yüzeyinde 4 dk yatmışım. Yukarıya beni çıkarttıklarında ise, her şeyi hatırladım. Baygınken bir sıra gözlerimi açmıştım ve orada gördüklerimle dehşete düştüm. Dipte yatarken etrafımda insanlar, şehirler vardı. Hepsinin üzerindeki kıyafetler de eski dönemlerdeki insanlara ait, ve yıllar önce gemi kazalarında ölmüş insanlara ait gibiydi. Bu olaydan sonra o bölgede bir daha dalış yapmadım.



Kaynakça:

https://steemit.com/tr/@okankarol/denizlerde-yasanan-garip-olaylar

https://youtu.be/pxNqcRFShaU?si=0qM168VCqA2QPZ4d