Disney+'daki Hercule Poirot filmleri

Agatha Christie'nin meşhur karakteri Hercule Poirot filmleri.

Hercule Poirot, yazar Agatha Christie’nin hayatımıza soktuğu bir kurgusal karakter olarak biliniyor. Agatha Christie’nin polisiye romanlarında çoğu zaman dedektif Hercule Poirot’un katili veya katilleri bulma, bir cinayeti çözme romanlarını okuduğumuz çokça olmuştur. Okuduğumuz kitaplarla birlikte bu bazı kitapların film uyarlaması da yapıldı. Şimdi size kolaylıkla Disney+’da izleyebileceğiniz birkaç Hercule Poirot filminden bahsedeceğim.

·        Murder on the Orient Express / Doğu Ekspresinde Cinayet

Çok bilinen bir kitap olan Doğu Ekspresinde Cinayet, İstanbul ve Paris arasında yolculuğa çıkan bir trende işlenen cinayeti konu alıyor. Cinayetin ortaya çıkmasıyla ve ünlü dedektif Hercule Poirot’un da aynı trende olması ve olaya dâhil olmasıyla bir soruşturma başlar. 2017 yılında kitap ile aynı adla filme uyarlanmış olan bu filmin süresi 1 saat 55 dakika. Aynı zamanda ülkemizde Doğu Ekspresinde Cinayet, ilk kez tiyatro sahnesine de uyarlanmış ve gösterimler hâlâ da devam ediyor :) Bu tiyatro oyununun süresi ise 2 perde / 120 dakika. Fırsatınız ve imkânınız olursa oyununu da izlemenizi öneririm :)

·       Death on the Nile / Nil’de Ölüm

Bu kitapta, eşiyle birlikte balayı için tatile çıkan bir kadının öldürülmesi konusu işleniyor. Linnet Doyle, eşiyle birlikte Nil Nehri’nde çıktığı huzurlu bir balayı tatilinde öldürülür. Aynı gemide bulunan dedektifimiz Hercule Poirot da mecburen tatilini yarıda keserek soruşturmaya dâhil olur ve katili bulmak için mesai yapar. 2022 yılında beyaz perdeye uyarlanan bu filmin süresi ise 2 saat 7 dakika. 

·       A Haunting in Venice / Venedik’te Cinayet

Venedik’te Cinayet kitabında ise artık emekli olmasına rağmen kendisini yine bir cinayet vakası içinde bulan Hercule Poirot konusu işleniyor. Emekli olup dünyanın en güzel şehri diye gördüğü Venedik’e giden ünlü dedektifimiz bir seansa katılır ve katılımcılardan biri öldürülür. Dedektif Hercule Poirot cinayeti araştırırken de gizem dolu bir hayatın içine düşer ve gizem derinleşir. Yine aynı isimle filme uyarlanan Venedik’te Cinayet filmi 2023 yılında vizyona girmiş ve süresi ise 1 saat 44 dakika olarak belirtilmiş. 

*Bir bilgi: filmin oyuncuları arasında 2023 yılında Oscar kazanan Michelle Yeoh da bulunuyor :)

İyi seyirler! :)