The Undoing Mini Dizisi Hakkında

THE UNDOING- Sırlarla Dolu Cinayetin Hikayesi

HBO, her zamanki gibi büyük başarılara imza atacak bir mini diziyi izleyici karşısına çıkarmıştır.

2020 yılında David E. Kelly yaratıcılığında ve Susanne Bier yönetmenliğinde ilk bölümü yayınlanan mini dizi birçok kategoride ödüle layık görülmüştür. Aynı zamada ilk bölümüyle bir rekora imza atacak nitelikte izlenme sayısına ulaşmıştır. 

The Undoing dizisi, Jean Hanff Korelitz tarafından kaleme alınan ve New York Times Bestseller olan You Should Have Known romanının dijital platformlara uyarlamasıdır.

Nicole Kidman ve Hugh Grant'in başrollerini paylaşarak oynadığı film, aynı zamanda başarılı oyuncular olan; Noma Dumezweni, Lily Rabe, Matilda De Angelis ve Donald Sutherland'in katkılarıyla izleyiciyi sürükleyici ve çarpıcı bir olay ekseninde hem büyük bir dramla selamlamıştır hem de izleyicide gerilim yaratarak akıllara şüphe tohumları ekmiştir.

You Should Have Known kitabı, olay örgüsü bakımından birbirinin devamı niteliğinde iki ayrı kısımdan meydana gelmektedir. Mini dizinin ilk sezonu olarak yayınlanan 6 bölümü ise kitabın birinci kısmını temsil etmektedir. Başarılı bir terapist olan Grace Fraser ve onkolji uzmanı eşi Jonathan Fraser'ın gündelik aile hayatına odaklanan bölümlerde; meslek hayatlarında ün elde etmiş bir çifti ve mutlu bir aile tablolarını görmek mümkün. Ne yazık ki bu olağanüstü başarılı evlilik, kısa süre sonra esrarengiz bir cinayetin haberi ile sarsılmaktadır. Daha sonraki bölümlerde ise akıllara yer edecek tek soru:

ELENA ALVES'İ KİM ÖLDÜRDÜ?

Diziye sonradan dahil olan genç ve güzel kadın Elena Alves'in ölümü, büyük bir sırdır. Elena'nın katilinin kim olduğu, her bölüm izleyicinin kafasında soru işareti bırakır. Adeta izleyiciyi ters köşe yapacak kurgusal olayda, birden fazla kişi şüpheli konumuna getirilecektir böylece merak ve gerilim anları eksik olmayacaktır.

Kitabın ikinci kısmı ise daha çok Grace Fraser'ın hayatına odaklanır. HBO'dan henüz 2. sezon hakkında bir açıklama yapılmamıştır bu sebeple 2. sezonun gelip gelmeyeceği henüz kesin değildir.

2. sezon bilgisini merakla beklerken ilk sezonu izleyecekler için şimdiden iyi seyirler.