Gerçeklikten Kaçmak İçin SüngerBob

Hayat olduğundan daha da can sıkıcı gözüktüğünde Bikiny Bottom'a doğru bir yolculuğa çıkıyoruz!


Sizin için de bu böyle mi bilmiyorum ama ben biraz üzgünsem ve hiçbir aktivite bana keyif vermiyorsa, genelde diyorum ki bir şeyler izleyeyim ve kafam dağılsın. Fakat eğer durum sandığımdan da ciddiyse, çaresizce aşağı yukarı, sağa sola ekran kaydırmalı geçen bir 15 dakikanın ardından boş gözlerle, izlemek için seçeceğim bir şeyin bile bana pek yardımcı olamayacağını anlıyorum. Tek bir istisna dışında: SüngerBob. 

Eskiden CNBC-e’de sabahın karga kahvaltısını etmediği saatlerinde yayınlanan ve yorgan battaniye ne bulursam örtünerek izlediğim, büyüyünce de görüyorum ki üstümden atamadığım bir alışkanlık SüngerBob. Pek atmak istediğim de söylenemez açıkçası. Sizinle de hemen şimdi Süngerbob izlemek istemenize sebep olacak, yani umarım öyle olur, bazı nedenleri paylaşmak istedim bugün.


Bir kere SüngerBob hiçbir zaman aklı başındalığı vadetmiyor. Denizde bir ananasta yaşayan süngerden, orada plaja gitmelerinden ve Bay Yengeç’in kızının balina olmasından da anlayacağımız üzere, mantık kuralları bu kasabada pek işlemiyor. Yani bu dizinin hiçbir noktasında yapılan bir mantık hatası sizi hayal kırıklığına uğratamaz. 

Yaşınız arttıkça Squidward’ın bütün sinirlenmelerini anlayıp bir yandan ona hak vererek SüngerBob’u uzaklara kilitlemek isterken bir yandan da ona katılmak istiyorsunuz. Tüm bu “yetişkin işleri”ni bir kenara bırakıp onunla zıplayıp saçma şeyler yapmak çekici bir fikir gibi geliyor. Ayrıca kahramanımız o kadar samimi, saf ve çocuksu ki otomatik olarak daha olumlu hissetmeye başlıyorsunuz, içiniz ısınıyor bile diyebiliriz. 


Karakterlerin hepsi farklı ruh hallerinde ve farklı özellikleri temsil ediyorlar. İçiniz ısınsın istemiyorsanız bile modunuza göre mutlaka biriyle ilişki kurabiliyorsunuz. Biraz maddi sıkıntınız varsa Bay Yengeç cimri olmakta haklı gözüküyor veya hayallerinize giden yolda bir zorlukla karşılaştıysanız Squidward’ın neler hissettiğini en iyi siz anlayabiliyorsunuz.

Tüm bunlara ek olarak, Süngerbob bize oldukça iyi bir iş ahlakı ve sevgisi gösteriyor, hatta belki de gıpta ediyoruz onun bu tavrına.

Görsellik olarak oldukça iyi bir kaliteye sahip, kısa ve bağlantısız bölümleri, istediğin zaman istediğin yerden izlemeye başlamana olanak sağlıyor ve son olarak içerik olarak zamansız ve asla eskimiyor!


Görsel Kaynakları:
1 / 2 / 3