Disneyland Paris

Tüm yaş gruplarının gitmek istediği tek yer: Disneyland Paris

Disneyland Paris, 12 Nisan 1992 tarihinde hizmete açılan Disney temalı bir eğlence parkıdır. Paris'in doğusunda Marne-la-Vallée kentinde yer almaktadır. Her yaş grubunun keyifle ziyaret edebileceği ve çeşitli aktiviteler yapabileceği, büyüleyici bir gezi noktasıdır. Ayrıca Disney yapımı çizgi film ve animasyon karakterlerinin eşlik ettiği birçok geçit töreni de gerçekleştirilmektedir. Özellikle küçük yaş grubu bireylerin ilgisini çeken bu park, masal kahramanlarının şatolarına ev sahipliği yapmakta ve etkileyici havai fişek gösterileri de sunmaktadır.

Alice Harikalar Diyarında: Adından da bilindiği üzere hikayede Alice'in keşfettiği labirentten esinlenerek yapılan bu park, labirent şeklinde tasarlanmış ve çevresi ağaçlarla çevrilmektedir. Ayrıca, labirentin etrafında renkli taş ve hayvan figürleri bulunmaktadır.

Buzz Lightyear Laser Blast: Disney yapımı Toy Story (Oyuncak Hikayesi) adlı animasyonundaki Buzz Işıkyılı karakteri ile Zurg'ın efsanevi savaşı ile uzay teması yer almaktadır. Ayrıca, ziyaretçilerin Zurg ile savaşabileceği ve bu alanda uzay konseptinin keyfini çıkarabilecekleri oyuncak arabalar mevcuttur.

Büyük Gök Gürültüsü Dağı (Big Thunder Mountain): Kayalıklar ve mağaralar arasında geçen vahşi ve heyecan dolu tren deneyim ziyaretçiler için oldukça macera doludur.

Karayip Korsanlarında (Pirates of the Caribbean): Ziyaretçiler, yolcu kayıklarıyla Karayip Korsanları temalı parkın tadını çıkarır ve bu temaya göre yapılan tünelleri keşfetme imkanı yakalar. Filmdeki sahnelere göre hazırlanan korkutucu korsanları ve birçok gerçekçi karakterleri de keşfederler.

Walt Disney Studios Park: Bu diğer bölümde ise ziyaretçiler Disney'e ait olan çizgi film ve animasyon karakterleriyle tanışır, turlarla film setlerini ziyaret edebilir ve çoğu film ve animasyonda kullanılan tekniklere ve sahne arkasına göz atabilirler.

Ayrıca bu parktaki birçok restorantta hem küçük yaştaki bireylerin hem de yetişkinlerin beğeneceği Disney temalı atıştırmalıklar hazırlanmaktadır.