Dizi Yorumu: Brooklyn Nine-Nine

Birbirinden özel karakterleriyle izlerken ekipten biri gibi hissedeceğiniz Brooklyn Nine-Nine,ikonik karakolun komedisini bizlere veriyor.

Bir sitcom dizisi olan Brooklyn Nine-Nine, keyfinizi yerinize getirecek, gününüze neşe katacak oldukça kaliteli ve samimi bir dizi.

Başrolünde Andy Samberg’in olduğu Brooklyn Nine-Nine çok tatlı ve sempatik ama aynı zamanda da birbirlerinden oldukça farklı karakterlere sahip insanlardan oluşan bir karakolda yaşanan olayları ele alıyor.

Dizi kadrosunda, her bir karakterin çok farklı ve güzel bir renk kattığını söylesem abartı olmaz. Karakolun baş miğferlerinden, Amy, Jake, Rosa, Gina, Terry, Ray Holt ve Charles tek başlarına bile başrol derecesinde mizaçlara sahip karakterlerken, bu karakterlerin bir ekibi meydana getirdiklerinde oluşan tablonun dillere destan olması şaşılacak bir şey değil aslında.

Jake’in oldukça komik, esprili ve aynı zamanda çocuk mizaçlı olmasının yanında en başarılı ve cesur polislerden biri olması; Amy’nin fazla düzenli, tertipli, hırslı ama çok sempatik bir karaktere sahip olması; Rosa’nın kimseye herhangi bir tepki vermeyecek kadar soğuk, mesafeli, acımasız bir karakterken buna rağmen karakoldaki kişilerle yakın arkadaş olabilmesi; Gina’nın eşsiz benzersiz kişiliği gibi çok farklı renklerden oluşan ekip, dizinin başarısına başarı katan çok büyük bir etken.

Dizide en hoşuma giden ve izlediğim sahnelerde beni en çok duygulardan durum, herkesin herkesi olduğu gibi kabul etmesi ve birbirlerinin duygularını önemsemeleri oldu. Bu kadar başarılı kişiler olmalarına rağmen, karakoldaki iş arkadaşlarını kendi egolarından ve hırslarından daha çok seviyor olmaları, birbirlerini çokça destekleyip arka çıkmaları ve sonunda sadece iş arkadaşı değil, bir aile tablosu oluşturmaları içimi ısıttı.


Bir sitcom dizisi olsa da, zaman zaman olay örgüsünde karşı karşıya kalınan kriz anları ile karakterlerin birbirlerine karşı olan bağlarını ve fedakarlıklarını görüyoruz.

Bununla birlikte işlenen olaylar ve durumlar ile dizi, içerisinde birçok toplumsal meseleyi ilgilendiren mesajları ileten bölümler barındırıyor. Bu şekilde Brooklynn Nine-Nine basit bir sitcom olmaktan öteye geçiyor.

Dizinin oldukça anlamlı ve güzel temalarla donanması ve sağlıklı toplumsal mesajlar iletmesini de çok beğendim ve taktir ettim.

Eğer içinizi ısıtacak, sizi çokça güldürecek ve aynı zamanda kalbinizde büyük bir yer kaplayacak bir dizi arayışındaysanız, Brooklyn Nine-Nine aradığınız dizi olabilir.