Dogs of Berlin | Dizi Tavsiyesi #1

Netflix'in yazık ettiği dizilerden birisi.

Dünyanın en çok tercih edilen dizi/film izleme platformlarından birisi olan Netflix'in orjinal içeriklerinden birisi olan bir dizidir. Hatta Dogs of Berlin Netflix'in ikinci Alman dizisi özelliğini de taşımaktadır.

Fakat Netflix'in yazık ettiği dizilerden de birisidir demek hiç yanlış olmaz.

Konusu, kurgusu, oyuncularıyla izleyicileri çeken Dogs of Berlin ne yazık ki bir sezonla kısıtlanmıştır, oldukça yoğun ilgi görmesine rağmen Netflix ikinci sezon çekimlerine izin vermemiştir.

Dogs of Berlin'in Konusu:

Alman milli takımının Türk kökenli milli oyuncusu Orkan Erdem, Türkiye - Almanya maçına bir gün kala öldürülüyor.


Cinayetin ortaya çıkması üzerine tüm dikkatler bu cinayete çevriliyor. Türk camiasını karşısına almak istemeyen Alman Hükümeti de, cinayeti ilk başından beri takip eden eskiden Neonazi destekçisi olan Kurt Grimmer'in yanına ortak olarak Türk asıllı Alman dedektif Erol Birkan'ı veriyor. Erol ise Kurt'a göre sicili tertemiz, dürüst, başarılı bir dedektif. Bu ikili Orkan Erdem cinayetini aydınlatmak için çalışırlar.

Dogs of Berlin de birçok milletten insanlarda yer almış, bunlar; Sırp, Hırvat, Arap, Türk, Alman, Rus, Bulgar, Lübnan kökenli bir çok suç örgütü ele alındığı gibi; hala diri olan Nazi sempatisi de eleştirel olarak ele alınıyor.


IMDb Puanı: 7.5 / 10


Eleştiri olarak değinmek gerekirse dizide Alman olmayan haricinde herkes Arap gibi gösterilmeye çalışılmış, Lübnan kökenli Tarik Amir'in bir mafya liderinin Türk mü Lübnanlı mı olduğu anlaşılmıyor. Murat isimli karakterin de Türk mü Arap mı olduğunu bir türlü anlayamadım. Bunu diziyi izlerken de bariz bir şekilde farkedebileceğinizi düşünüyorum.