Dünyanın En Muhteşem Yürüyüş Rotası: Likya Yolu

Fethiye’den Antalya’ya uzanan Antik Likya Yolu, bir tarafında masmavi Akdeniz, diğer tarafında yemyeşil çam ormanlarından oluşan muhteşem manzarası, rota üzerindeki antik şehirleri ile dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotası listesinde. 1992 yılında parkur çalışmalarına başlanan, 1999 yılında Kate Clow ile birlikte turizme açılmıştır.

Yol boyunca koyları, dağ ve harika manzaraları mevcuttur. Tamamı Kate Clow tarafından kırmızı-beyaz boyayla işaretlenmiştir.


Likya Yolu'nu bir kerede tamamlamak çok zorlayacağı olduğundan dolayı yürüyüşçüler bölüm bölüm tamamlamayı tercih ediyorlar.

Likya Yolu'nun güzergahı sırayla şöyledir; Ovacık, Faralya, Kabak, Alınca, Bel, Gavurdağı, Xanthos, Kınık, Akbel, Patara, Kalkan, Sarıbelen, Gökçeören, Çukurbağ, Kaş, Liman Ağızı, Boğazıcık, Üçağız, Çayağız, Myra, Finike, Karaöz, Adrasan, Çıralı, Tekirova, Roman Bridge, Göynük Yayla, Göynük, Hisarçandır, Çitdibi, Geyikbayırı.

Kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam Likya Yolu'nun Finike - Karaöz bölümlerini bisikletle tamamlamıştım, güneş doğmadan yola çıkıp gün doğumunu Gelidonya Feneri'nde izleme şansı yakalamıştım. Hayatımda gördüğüm en güzel manzaralardan birisiydi, gerçekten büyüleyici bir manzarası vardı. Gelidonya Feneri öncesinde yer alan Korsan Koyu (bir diğer adı Melanippe) adeta saklı bir cennetti. Son 4 yıldır her yaz bu bölümü tamamlıyorum ancak keşfedildikçe o temiz ve sakin olma özelliğini ne yazık ki kaybeden bir yer olduğunu da söyleyebilirim ama yine de muhakkak görmeniz gereken yerlerden birisi olduğunu düşünüyorum.

2007 yılında Gelidonya Feneri manzarası Türkiye'nin en iyi manzarasına sahip yer olarak seçilmişti.

Bu eşsiz ve doğayla iç içe olan Likya Yolu'nu bölüm bölümde olsa yaşamanız kesinlikle lazım! Eğer bu tarz yürüyüşleri, doğayla iç içe olmayı seviyorsanız Likya Yolu'nu da deneyimlerseniz pişman olacağınızı düşünmüyorum!