Dünyaya Farklı Bir Pencereden Bak: WindowSwap

See the world right from home!

Singapur'da yaşayan Sonali Ranjit ve Vaishnav Balasubramaniam isimli iki seyahat tutkunu tarafından 2020 yılında "karantina projesi" olarak hayata geçirilen WindowSwap sosyal medya platformu ile, dünyanın farklı ülkelerinde bambaşka kültürlere ait yaşamları hiç efor harcamaya gerek kalmadan yalnızca tek tıkla deneyimleyebilmek artık mümkün.

WindowSwap ile paylaşılan dünyanın 175'i aşkın ülkesinde yaşayan kişilere ait pencerelerden birbirinden farklı lokasyonlara açılan 10 dakikalık video kayıtları ile, o dakikada o konumda hayatın ne şekilde aktığını tüm gerçekliğiyle gözlemleyebilir, aynı zamanda bulunulan çevrede o anda mevcut sesleri de dinleyerek deneyiminizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Platformun sağladığı bu deneyime ortak olabilmek için sitenin internet adresine giderek "Open a new window somewhere in the world" butonuna tıklamanız ise yeterli.

WindowSwap, kurucularının deyimiyle "Başka bir kimsenin dünyasına, penceresine bizi götürerek seyahat tutkusuyla dolu kalplerimizdeki boşluğu doldurmak" için tasarlanmış. Sitenin kurucuları, blog yazılarında platformlarını; "WindowSwap dünyanın her yerinden insanların, başka bir kimsenin yerinden hiç hareket etmeksizin rahatlamasına, odaklanmasına ve seyahat etmesine yardımcı oldukları bir yer" olarak tanımlıyor.

Arda Ulu's Window, Milan/Turkey
Addo Safari Tour's Window, Cape Town/South Africa
Douro Valley's Window, Portugal
Paula's Window, Sydney/Australia
Jeffrey Bay's Window, South Africa

Sitede ayrıca kendi pencerenizi paylaşabilmek için, siteye ücretsiz üye olarak videolarınızı yükleyebilir ya da qunaliaa@gmail.com adresine pencerenizden çekilmiş HD görüntüye sahip 10 dakikalık manzara videonuzu; adınız, soyadınız ve bulunduğunuz konum ile birlikte göndererek başvuruda bulunabilirsiniz.

Öyleyse let's window swap!

Kaynak: https://www.window-swap.com/