E- Ticaret Sitesi mi Kurmak İstiyorsunuz? İşte E- Ticaret Sitesinde Olması Gerekenler

E-ticaret sitenizin gücünü ve satışını artırmak için bir sitede olması gereken özellikleri size derledim.

E-ticaret günümüzde oldukça popüler bir kavram. Biz insanların hayatını oldukça kolaylaştırıyor. E-ticaret sayesinde oturduğumuz yerden tuşlara basarak internetten alışveriş yapabiliyoruz, tek bir yere değil dünyanın her yerine erişim sağlayabiliyoruz.

Peki kendi e-ticaret sitemizi kurmak istersek? E-ticaret sitesini kurmak kolay bir durum değil. Bazı yollardan geçmek gerekiyor. Diyelimki e-ticaret sitenizi oluşturdunuz. Fakat e-ticaret sitenizi güçlendirmek,satış grafiğini artırmak ve e-ticaret sitesinin başarılı ve etkili olması için bazı gerekli özellikleri var. Bunlardan birkaç tanesini size aktaracağım.

Kullanıcılar bir ürün satın almak istediklerinde sistemin çok basit, anlaşılır ve kullanımının kolay olmasını isterler.

Veri güvenliği, bir e-ticaret sitesinde önemli bir konudur. Bir e-ticaret sitesi güvenlik sertifikasına sahip olmalıdır. Bankalardan sanal mağaza satın alırken güvenlik sertifikası almanız da önemlidir. Ayrıca güvenlik sertifikası olmayan e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmak tercih edilmez.

Cep telefonu ve tablet gibi mobil cihazları kullanan kişi sayısı her yıl artmaktadır. İnsanlar artık mobil cihazlardan daha fazlasına erişiyor. Bu da e-ticaret sitelerinin mobil ihtiyacını doğurmuştur. Mobil olmayan siteler arka plana itilmeye başlandı. Bu da e-ticaret siteleri için ziyaretçi kaybı ve dolayısıyla gelir kaybı anlamına gelmektedir. Mobil uyumlu e-ticaret siteleri, ziyaretçilerin sitede daha kolay gezinmesine yardımcı olur ve ziyaretçilerin satın alma oranını artırır.

Web sitenizden bir ürün satın almak isteyen kullanıcı, ürün iadesi noktasında kolaylık sağlanmasını ister.

Kullanıcılar, satın alma işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlanmasını isteyebilir. Üyeliksiz satın alma özelliği olmalıdır.

Bir e-ticaret sitesinin etkinliğini artıran özelliklerden biri de ödeme seçenekleridir. E-ticaret sitenizde geliri artırmak istiyorsanız müşterilerinize farklı ödeme seçenekleri sunmalısınız. Ödeme talimatı, kredi kartı, cep telefonu, kapıda ödeme vb. ödeme seçenekleri müşterilere sunulmalıdır. Müşteriye alternatif ödeme yöntemleri sunmak, e-ticaret sitesinin gelirini artırır.

Kullanıcılar aradıkları ürüne saniyeler içerisinde ulaşması için arama özelliği olmalıdır.

Eğer e-ticaret işinde kalıcı olmak istiyorsanız kullandığınız e-ticaret yazılımının SEO yani arama motoru optimizasyonu özelliklerinin güçlü olması gerekir. Çünkü e-ticarette rekabet fazla ve sitenizin bu rekabette ön plana çıkmasını istiyorsanız sitenizin SEO modüllerinin güçlü ve zengin olması gerekir.

Ürün kategorilendirilerek müşterilerin ürünü daha kolay bulabilmesi sağlanmalıdır.

Ürünlerin yanında mutlaka ürünün detaylı özellikleri yer almalıdır. Kullanıcılar ürün satın almak isterken o ürünle ilgili detayları öğrenmek isteyebilirler.

Bir e ticaret sitesinin sosyal medya kısmıda oldukça önemlidir. Kullanıcılar sıklıkla sosyal medya kullanır ve orada e-ticaret sitelerinin reklamlarıyla karşılaşırlar. Yani sosyal medyanın olması iyi bir reklam yapılması anlamına gelir.

Ek olarak sosyal medya hesaplarınız web sitenizde görünür kısımlarda gözükmeli ve kullanıcılar kolaylıkla bulmalıdır.

Kullanıcı yorumları oldukça önemlidir. Müşteriler daha önce yapılan yorumları göz alarak ürünü tercih ederler. Müşteri memnuniyeti kazanmak güveni artırır. Bu da iyi bir gelir sağlar.