Elon Musk vs Mark Zuckerberg | 2 MİLYARDERİN KAFES DÖVÜŞÜ

Dovus Hakkinda Son Gelismeler

Son yıllarda oldukça popülerleşen ve sosyal medyada birbiriyle atışan sosyal medya fenomenlerinin takipçi ve para kazanmak amacıyla kafes dövüşlerine yöneldiklerini görmüştük, ama kimse 2 milyarderin hiç böyle bir şeye yöneleceğini tahmin etmemişti.

Bu olay yeni gündeme gelmiş olsa da aralarının daha önceden de bozuk olduğunu söyleyebiliriz. Elon Musk'ın büyük hayallerle yola çıktığı ve NASA tarafından bütçe sağlandığı SpaceX şirketi 2016'da uzaya roket fırlatırken Mark Zuckerberg'in 200 milyon dolarlık uydusunu patlatmıştı. Aralarındaki gerilim devam ederken, 2022'de Elon Musk; Mark Zuckerberg'in sosyal medyayı yönetmeyi bırakmasını söylerken Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta şirketini de bırakmasını eklemişti.

Uzun süredir sessizliği koruyan Mark Zuckerberg için bu olay bardağı taşıran son damla olmuş ki Elon Musk'a kafes dövüşü teklifinde bulunmuştu. Bu teklifi kabul eden Musk ise Zuckerberg'e "Cuma günü senin evinde bir antrenman maçına ne dersin?" diye mesaj gönderirken Zuckerberg gecikmeden bu teklifi reddedip gerçek bir MMA dövüşüne hazır olduğunu söyledi.

Bunu duyan Elon gaza gelmiş olsa gerek ki dövüşün İtalya'nın ikonik tarihi yeri olan ve eskiden gladyatörlerin düello yaptığı Colosseum'da olmasını teklif etti.

Dövüşün 26 Ağustos'ta olması planlanırken eski kickboksçu Andrew Tate'in paylaştığı yazı ise olay yarattı. Andrew Tate: "Aşılarla ilgili doğruları söylediğim için Meta beni her yerden engelledi ama şimdi rakip klanların liderleri olarak karşı atak ile onurumuzu geri kazanabiliriz. Seni dövüş için eğiteceğim Elon, kaybetmeyeceksin." dedi. Ancak Elon, bu teklifi reddederken 2 ay önce Andrew'ın tutuklanmasına yol açan pizza kutularına manidar bir gönderme yaptı.

Bu olaylardan sonra, uzun süre Elon'dan ses çıkmayınca Zuckerberg: "Olmayacak bir şey için insanları heyecanlandırmak istemiyorum. Eğer yapacaksan buna hemen karar verip yakın bir zamanda gerçekleştirelim, aksi halde önümüze bakıp devam edelim." diye ekledi.

Buna hala cevap vermemiş olan Elon'dan açıklama beklenirken bazı New York merkezli gazeteciler yazılarında Elon'un korktuğuna yer vermekte.

Sizce bu dövüş gerçekleşer mi?

Gerçekleşirse kimi desteklersiniz?

Kim kazanır?