En Çok Kullanılan Whatsapp, Twitter, Snapchat Uygulamalarına Ait Son Gündemler

Whatsapp Uygulamasında Bizi Neler Bekliyor?, Twitter Uygulamasına Kullanıcılarını Sevindirecek Hangi Özellik Ekleniyor?

Whatsapp Uygulamasında Bizi Ne Bekliyor?

WhatsApp uygulaması her ne kadar diğer insanlarla iletişim kurmak için yapılan bir platform olsa da bunun yanı sıra kendiyle mesajlaşan bir kitleye de ev sahipliği yapmaktadır. Bu kitle, kendilerine notlar oluşturmayı seven kişilerden oluşmaktadır. Kişiler bunu Whatsapp’ta, belli başlı insanları ekleyerek grup oluşturduktan sonra onları çıkarıp grupta kendileriyle baş başa kalarak yapmaktadır. Bu durumu fark eden Whatsapp ise bu zahmetten kullanıcılarını kurtarmak için bu konuda yeni bir özellik ekleyeceğini duyurdu ve testlere başladı. Artık kişiler kendileriyle de rahatça bir sohbet penceresi oluşturabilecekler.


Twitter Uygulamasına Kullanıcılarını Sevindirecek Hangi Özellik Ekleniyor?

Uzun zamandır kullanıcıların dilinde olan ve talep ettikleri bir özellik hakkında Twitter sonunda blog sayfalarında bir açıklama yaptı ve kullanıcılarını heyecanlandırdı. ‘’Edit Twitte’’ adı verilen bu özellikle birlikte kullanıcılar yazım, etiketleme ve bu gibi benzer işlemlerde ne kadar hata yaparlarsa yapsınlar kullanıcılara sonraki 30 dakika içerisinde düzeltme imkânı sağlanacağını ve kullanıcıların tweetlerini atarken daha az stres yaşayacağını belirtti.

Twitter’dan yapılan açıklama ise şu şekildeydi: 

“Her yeni özellik gibi, potansiyel sorunları halkla paylaşılmadan önce belirleyip çözmemize yardımcı olması için Edit Tweet özelliğini daha küçük bir grupla test ediyoruz. Bu bizim en çok istenen özelliğimiz olduğundan, doğru anladığımızdan emin olmak istiyoruz. Testlerden, bu yeni özelliğin nasıl kullanıldığını ve insanların Tweet okuma ve yazma şekli üzerindeki etkisini hızlı bir şekilde anlamayı umuyoruz.

Edit Tweet özelliğinin kullanıma sunulmasıyla birlikte tweetlemenin daha ulaşılabilir ve daha az stresli hissettireceğini umuyoruz. Sohbete sizin için anlamlı olacak şekilde katılabilmelisiniz ve biz de bunu yapmayı zahmetsiz hissettirecek yollar üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. @TwitterBlue için tweet bildirimlerini açın, çünkü yakında paylaşacak daha çok şeyimiz olacak!”


Snapchat Uygulamasına Ait Şirket Kriz Mi Yaşıyor?

Snapchat şirketi enflasyon nedeniyle işe alımlara son vermekte ve bütçede daralmaya gitmektedir. Buna bağlı olarak da hisse senedinin de %80’inin düşmesiyle büyük bir genç kitlenin popüler mesajlaşma uygulaması olan bu uygulama, çalışanlarının %20’sini işten çıkarmayı planlıyor. Aynı zamanda uygulamanın içinde yer alan mini oyun ve uygulamalara da sınırlama getirilip fonksiyonlarının kısıtlanacağını hatta bazılarının kaldırılacağını öne sürerek de bütçede daraltmaya gideceğini duyuruldu. Snapchat sözcüsü Russ Caditz-Peck suskunluğunu hala koruyor bu yüzden de işten çıkartma hakkındaki belirsizlikler devam ediyor.