Erşan Kuneri ve Hayatı
Cem Yılmaz'ın son eserine birlikte bakalım.
Cem Yılmaz ülkemizde uzun süredir faaliyet gösteren bir komedyen, yapımcı, oyuncu. Bazı kesimlerce çok sevilir ve beğenilirken geri kalanlar ise kendisinden ve komedisinden pek haz etmez. Ancak kesin olan bir şey var ki kendisi hakkında; o da çok başarılı olduğu.
Bugün ki yazımda Cem Yılmaz'ın son yapımı Erşan Kuneri ve Hayatını incelemek istedim. Dizi 8 bölümden oluşuyor ve bu bölümler oldukça uzun, yaklaşık bir saat gibi süreleri var.
İlk bölüm Kuru Murad, eski filmlere küçük küçük göndermelerle kendi gözünden Kara Murat filmini yorumlamış Cem Yılmaz diyebiliriz.
İkinci bölüm Ebenin Avı ise özellikle son sahnesiyle Inception'ı hatırlattı bana. Ancak bölüm boyunca korku ve gerilim elementleri çok baskın, yine de güldüren bir bölüm.
Üçüncü bölüm ise Kooperatif Kemal ve en çok güldüren, en sevilen bölüm olabilir. Kemal isminde idealist bir öğretmenin atandığı köyde yaşadıkları anlatılırken bir yandan da o idealizme yapılan göndermeler var.
Dördüncü bölüm Kötü Mal, bir polisiye olarak gözükse de bence aslında bir önceki bölüm gibi insanların idealleri ile ilişkili.
Beşinci bölüm Faqbadi de yine Kuru Murad gibi eski filmlere bir gönderme. İçinde biraz mistik öğeler barındırıp, acaba süper kahraman filmi çıkar mı dedirtiyor.
Altıncı bölüm Blue Box ise Erşan Kuneri'nin süper kahraman filmleri arasına kendi filmini eklemek istemesini anlatıyor. Bölümde ki blue box ise tam anlamıyla mavi bir kutu.
Yedinci bölüm Er-Man, Kru ton gezegeninden gelen bir süper kahramanın babasının isteği üzerine fani bir kadınla evlenmesini ve maceralarını anlatıyor.
Sekizince ve ne yazık ki son bölüm, Doyamadım. Bu bölüm biraz genel çizginin dışına çıkıp dram da katılmış işe diye düşündüm. Ancak uyarmalıyım, bölümdeki şarkılar bağımlılık yapabilir.