Eşsizliklerin buluştuğu nokta: Güney Afrika

Merhabalar, size Güney Afrika ziyaretime dayanarak gezmeniz gereken turistik yerler hakkında bilgi vereceğim.

Herkesin görmesi gereken bir kıtadır Afrika. İlk insanların ortaya çıktığı ve Afrika'dan, dünyanın öbür bölgelerine büyük bir göçle yayıldığı çok özel bir kıtadır yani insanlığın sıfır noktasıdır. Fakat en sonunda ne yazık ki kolonileştirilmiş ve talan edilmiş acı bir geçmişi vardır. Bunun sebebi zengin madenlere sahip olmasıdır. Şahsen ben, Güney Afrika'ya 2011 yılında ziyaret etme fırsatı buldum. Bana hayatımın sonuna kadar hatırlayacağım harika hatıralar bıraktı. Şimdi size kısaca Afrika ziyaretime dayanarak, gitmenizi kesinlikle önerebileceğim yerleri madde madde sıralayacağım.

1- Cape Town

Cape Town, Western Cape

Güney Afrika'nın en eski ve üç başkentinden biridir. Yasama başkentidir. Diğerleri 'Pretoria' yürütme, 'Bloemfontein' ise yargı başkentidir. Halk dilinde ise 'Anne şehir' ünvanına sahiptir. 2014 yılında dünyada ziyaret edilebilecek en iyi şehirlerden biri olarak seçilmiştir.

2- Boulders Penguin Colony, Simon's Town, Western Cape

Boulders Penguin Colony in Simon's Town

Penguenler dünyada sadece Güney kutbunda bulunur. Kuzey kutbunda ise penguenler yerine kutup ayıları yaşamaktadır. Dolayısıyla Güney Afrika dünyanın güney kısmında bulunduğu için ve Antarktika'ya yakınlığı sebebi ile penguenlerin yaşam alanlarındandır. Bununla beraber Güney Afrika'da gerçekten görülmesi gereken yerlerdendir.

3- Table Mountain

Table Mountain

Afrikaans dilinde 'Tafelberg' olarakta bilinen ve görünüşü nedeniyle masayı andıran eşsiz bir dağdır. Ayrıca dağda çeşitli hayvanlar yaşamaktadır. Bunlardan biri ise kırsıçanı veya diğer ismiyle daman olarak bilinen hayvanlardır.

4- Cape Agulhas

Cape Agulhas, Western Cape

Güney Afrika'daki önemli noktalardan sadece bir tanesidir. Atlas okyanusu ile Hint okyanusunun kesiştiği bölgedir.

5- Cape of Good Hope

Cape of Good Hope

Türkçede 'Ümit Burnu' olarak bilinen ve Afrika kıtasının en güney noktasıdır. Geçmişte Portekizli ve Hollandalı denizcilerin yeni kıtaları keşfederken geçtiği en önemli noktadır. Denizciler bu noktadan geçerken birçok talihsizliğe uğradı. Okyanusun çalkantılı ve dalgalı ve akıntılı olmasıyla beraber birçok denizci hayatını kaybetti. İronik olarak tarihte insanların umutlarını kaybettiği yer olarak bilinmiştir. Hatta Portekizce'de bile 'Ele dobra o Cabo da Boa Esperança' diye bir söz vardır. Anlamı ise kişinin hayatının son aşamasında olduğunu ve daha fazlasını başaramayacağı anlamına gelmektedir. Güney Afrika ziyaretinizde gezmeniz gereken en önemli yerlerdendir.

6- Kruger National Park

Kruger National Park

Macera ve safari turu yapmak isteyenlerin bu tecrübeyi dolu dolu yaşaması için en ideal yerdir. Güney Afrika'ya gelenlerin neredeyse çoğu bu doğa parkına gelip safari heyecanını yaşamaktadır. Çevrenizde sadece Afrika'ya özgü her çeşitten hayvanı görme imkanına sahip olacaksınız.






Kaynakça

https://www.planetware.com/tourist-attractions/south-africa-saf.htm