Evde Yetiştirebileceğiniz Bitkiler

Her ne kadar günümüzde canlıları yerine yapay olanları tercih edilse bile bitkiler, evlerimizin ayrılmaz birer parçasıdır.

Evlerin dekorasyonunun önemli parçalarından biri olan bitkiler, eskiye kıyasla yerini yapay olanlara bırakmaya başladı. İnsanların gerek yoğun hayatları gerek ilgilenmeleri gerektikleri yükümlülüklerini öne sürmelerinden dolayı kimileri, ekstra zaman ve emek vererek bitkilerle uğraşmayı istememekte ve yetiştirmeyi tercih etmemekte olduklarını gözlemlemekteyim. Fakat ''bir evin olmazsa olmaz parçalarından biri olan'' bitkler düşüncesi zihnimize yerleştiğinden, mutlaka her eve görsel açıdan güzellik katması açısından onları en güzel köşe ve yerlere konumlandırmaktayız.

Stres ve durdurak bilmeyen hayatlarımız dolayısıyla bireylerin tahammül seviyesi düşmekte, omuzlara ise ekstra iş gücü binmesi istenmemektedir. Bunlardan nasibini alan canlı bitkiler, bireylerin yaşamlarındaki hareketlilikten aynı oranda etkilenmektedirler; tatile gidilir iken sulayacak insanların bulunamamasından dolayı susuz kalan veya fazladan su verilen, düzenli bakımı yapılmayan, bir bitkinin veya bitkilerin olduğu unutulan, yanlış yere konumlandırılan, dönemsel böceklenmeden dolayı veya herhangi bir nedenden çöpe atılan...vs. Bireyler bitkilerin de birer canlı olduğunun ne yazık ki bilincinde olamayabilmekteler. Nedenlerden yalnızca birkaçı olan bu unsurlar, günümüzde ilgi ve daha az efor sarf etmeye neden olması sebebiyle yapay bitkilere yönelmekte. Oysa ki canlı bitki yetiştirmenin birçok faydası bulunduğu gibi ayrıca oldukça zevkli bir uğraş olma özelliği taşımaktadır. Faydalarını sıralayacak olursak; güzel bir hobi sahibi olmak, hava kalitesini ve konsantrasyonu arttırma, kişilerde stresi azaltma, sorumluluk bilincini geliştirme, aynı zamanda toprakla uğraşmanın verdiği huzur ve rahatlama hissinin yanında gösterilen ilgi ve emeğin günbegün gelişip büyüdüğüne tanık olmak mutluluk hissi vermektedir.

Evimizde yetiştirebileceğimiz birbirinden güzel birkaç canlı bitki örneği bulunmaktadır.

Deve Tabanı

Dua Bitkisi

Kılıç Bitkisi

Dracaena Bitkisi

Aşk Merdiveni


Görseller:

https://balconygardenweb.com/indoor-gardening-tips-for-big-and-healthy-houseplants/

https://egepazarindan.com/monstera-bitkisi-bakimi-deve-tabani-ozellikleri/

https://fetay.com/dekorasyon/minimum-isik-ihtiyaci-olan-12-ic-mekan-bitkisi/

https://tr.pinterest.com/pin/330662797641038360/

https://www.instyle.com.tr/fotohaber/evinizin-havasini-temizleyen-10-bitki-16498/10

https://www.instagram.com/_green.guy/