Favori Disney Animasyonları

Sırasıyla en beğenilen Disney animasyonları

Her ne kadar beğeni kişiden kişiye göre değişiklik gösterse de oluşturmuş olduğum listede sizlere IMDb üzerinden puanlanmış, Disney yapımı sevilen animasyonları sıraladım.

Keyifli okumlar dilerim.

1- Aslan Kral (The Lion King):

IMDb:8.5

Roger Allers ve Rob Minkoff’un yönettiği 1994 yılı yapımı bu animasyon Disney’in belki de en ikonik yapıtlarından biri.


2-Coco:

IMDb:8.4

Yönetmen koltuğunda Lee Unkrich ve Adrian Molina’nın oturduğu bu başarılı animasyon filmi 90.Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi dahil olmak üzere iki dalda Oscar Ödülünü kazanmıştır.

2017 yılı yapımı bu filmin konusu ise, şarkıcı olan büyük büyükbabasını bulmak için ölüler diyarı’na giden Miguel’in en üyük hayali ailesinin onaylamamasına rağmen başarılı bir şarkıcı olmaktır.


3-Wall-E:

IMDb:8.4

Andrew Stanton’un yönettiği 2008 yapımı film, görevi atık temizlemek olan bir robotun aşık olmasını ve birlikte sevdiği kişiyle yolculuğa çıkmalarını anlatır.


4- Yukarı Bak (Up):

IMDb:8.3

Pete Docter ve Rob Peterson’un yönettiği 2009 yılı yapımı bu unutulmaz animasyon film ise, 78 yaşındaki Carl’ın balonlarla birlikte uçmaya başlayan evinde Güney Amerika’ya Paradise Falls’a Russel ile birlikte gitme macerasını konu alıyor.


5- Oyuncak Hikayesi(Toy Story):

IMDb:8.3

Yapım yılı 1995 olan ve toplam 4 filmden oluşan “Oyuncak Hikayesi” biz izleyicileri sıkmadan keyifli bir seyir zevki sunuyor.

Yönetmen koltuğunda John Lasseter’in oturduğu filmin 2026 yılında serisinin 5. filmi çıkması planlanıyor.


6- Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo):

IMDb:8.2

Yönetmenliğini Andrew Stanton ve Lee Unkrich’in üstlendiği 2003 yılı yapımı filmin konusu, oğlu Nemo’yu götürüldüğü yerden kurtarmaya çalışan, palyaço balığı babasının maceralarını konu alır. Ayrıca film, 2003 yılında En İyi Animasyon Filmi Oscar ödülünü kazandı.


7- Ters Yüz (Inside Out):

IMDb:8.1

Pete Docter ve Ronnie Del Carmen’in yönetttiği 2015 yılı yapımı filmin konusu, genç Riley ve içindeki duyguları konu alıyor. Ayrıca film 88. Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi Oscar Ödülü’nü kazanmıştır.


8- Sevimli Canavarlar (Monsters,Inc):

IMDb:8.1

Pete Docter, Jill Culton ve Jeff Pidgeon’un yönettiği 2001 yılı yapımı unutulmaz film, gerçekte kötü niyetli olmayan canavarların günün birinde küçük bir kızı da aralarına getirmeleriyle olayların başladığı eğlenceli bir animasyondur.


9- Ratatuy (Ratatouille):

IMDb:8.1

Yönetmen koltuğunda Brad Bird ve Jan Pinkava’nın oturduğu 2007 yılında yapılan filmin konusu ise, mutfağa ilgi duyan fare Remy’nin Paris’in ünlü restoranında yaşadığı maceralardır. Ayrıca film,2007 yılında En İyi Animasyon dalında Oscar ödülünü kazandı.


10- Alaaddin:

IMDb:8.0

Ron Clements ve John Musker’in yönettiği 1992 yapımı ünlü Disney filmi içerisinde Alaaddin’in maceralarını ve aşkını konu almıştır.


11- Güzel ve Çirkin(Beauty and the Beast):

IMDb:8.0

Yönetmenliğini Gary Trousdale ve Kirk Wise'nin yaptığı 1991 yılı gösterimli filmin konusu ise çoğumuzun bildiği gibi güzeller güzeli Belle ile çirkin bir canavara dönüşmüş prensin aşkını konu edinir.


12- Soul:

IMDb:8.0

Yönetmen koltuğunda Pete Docter ve Kemp Powers’in oturduğu 2020 yılı yapımı filmin konusu, müzik öğretmenliği yapan Joe’nin başına gelenler sonucu Önceki Dünya isimli ruhlar diyarına gidişini anlatır. Aynı zamanda film 93.Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi Oscar ödülünü kazandı.


13- İnanılmaz Aile(The Incredibles):

IMDb:8.0

Yönetmenliğini Brad Bird’in üstlendiği 2004 yılı yapımı eğlenceli filmin konusu, süper güçlerini herkesten saklamaya çalışan bir ailenin, dünyayı kurtarmak için harekete geçmesini anlatır. Ayrıca film, 2004 yılında En İyi Animasyon Filmi Oscar ödülünü aldı.


14-Zootropolis:Hayvanlar Şehri(Zootopia):

IMDb:8.0

Byron Howard, Rich Moore ve Jared Bush’un yönetmen koltuğunda oturduğu 2016 yılı yapımı film, 89.Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi Oscar ödülünü kazandı.


Kaynak:https://www.imdb.com/?ref_=nv_home