Favori Üçlü: Sinemacıların Seçkileri 6

Serinin son yazısı olan 6. bölümle beraberiz. İyi okumalar dilerim.

Altıncı Bölüm

Eğer daha önce bu seriden bir yazı okumadıysanız, bu yazıyı okumadan önce onlara göz atmanızı öneririm. Çünkü ben bu yazıda ne yaptığımı tekrar açıklamak yerine direkt konuya gireceğim.

Arkadaşlarımdan sonra sıra bana geldiği için kendime bir alan açmak istedim; çünkü üzerine konuşmaktan bir hayli keyif aldığım favori üç filmim tabii ki de var.

Dipnot: Ben arkadaşlarım kadar keskin betimlemelere sahip değilim açıkçası sadece yazmayı, izlemeyi, düşünmeyi ve okumayı seviyorum diyelim. Ne de olsa sinemacılığın ruhu tamda bu bileşenlerden gelir.

Only Lovers Left Alive

Only Lovers Left Alive, Jim Jarmusch'un yazıp yönettiği ve Tilda Swinton ile Tom Hiddleston'ın başrollerinde oynadığı vampir filmidir. Film, yüzyıllardır yaşayan iki vampir olan Adam ve Eve'in modern dünyada hayatta kalma mücadelesini konu almaktadır. Adam, depresif bir müzisyen olarak yaşarken, Eve ise daha pozitif bir yaşam sürmektedir. Adam'ın umutsuzluğa kapılması üzerine Eve, onu ziyaret etmeye karar verir ve olaylar başlar.

Bu filmi sevmemin temel nedeni entelektüel bir vampir hikayesi olmasıdır. Ayrıca filmin içindeki karakterlerle özellikle iki ana karakterle özdeşleşme yaşadım açıkçası. Bende sonsuz bir ömür yaşasaydım bende binlerce kitap okuyup, müzik gibi kıymetli bir alanda varolmak isterdim. Bu farklı ve bence aşırı keyifli yapımı muhakak izlemenizi tavsiye ederim.

Festen

Festen, Thomas Vinterberg tarafından yönetilen bir Danimarka filmidir. Dogme 95 manifestosuna uygun olarak çekilmiştir. Bir ailenin babasının 60. doğum günü partisinde açığa çıkan karanlık sırları ve gerilim dolu anları konu alır

Dogme 95 sinema hareketi aslında benim kişisel olarak izlemekten aşırı keyif aldığım bir tür olduğu için bu listede yerini almak sorundaydı. Festen hakkında da bir inceleme yazım olduğu için aynı cümleleri tekrar etmek istemiyorum ilgilenen herkesi o yazıma bekliyorum.

Dogville

Dogville, Lars von Trier tarafından yazılan ve yönetilen, bir avargard filmidir. Set yerine Tiyatro sahnesi kullanılarak çekilen bu farklı film herkesin izlmesi ve hakkında okuması gereken filmlerden biridir.

Bu kısımda bu filmi neden bu kadar sevdiğimi yine öylemeyeceğim çünkü bu film hakkında hali hazırla bir yazım var ve sizi oraya göndermek çok isterim. Detaylı bir inceleme olduğu için zira önce filmi izleyrek okumanızı tavsiye ederim.

Bu seride farklı bir şey denedim. Bilmiyorum nasıl oldu ama sonuçta bazen bazı şeyleride denemeden anlayamayız. Esas amacım kişisel zevkler ve onların karakterlere göre sinemaya yansımasını göstermekti. Kurgusu çok iyi filmler diye sıralamaktan daha keyifli duruyordu. Tekrardan iyi seyirler dilerim!