Hollywood Filmlerinden Sıkılanlar İçin: Hollywood Yapımı Olmayan 4 Film

Hollywood filmlerinden sıkılanlar ve farklı ülkelerin sinemasından filmler izlemek isteyenler için dört film önerisi.


Angel-A (2005)


Fransız yapımı olan ve Luc Besson tarafından yönetilen bu film, romantik ve fantastik türde. Andre isimli mafyaya borçlanmış, kendini değersiz hisseden, kimse tarafından umursanmadığını düşünen bir adamın, artık hayattan vazgeçtiği noktada bir melekle karşılaşması ve sonrasında yaşananların anlatıldığı bu filmde herkesin kendinden bir parça bulabilmesi mümkün. Çekim teknikleri ve diyaloglarıyla etkileyen bu film, keyifli ve dinlendirici zaman geçirmek isteyenler için ideal olabilir.



Görünmeyen Misafir (2016)


İspanyol yapımı bu gizem/gerilim filminde; sevgilisinin ölümünden sorumlu tutulan bir iş adamının avukatıyla savunma hazırlama süreci anlatılıyor. Savunma hazırlama sürecinde adam başından geçen olayları anlatıyor ve seyirci geçmiş ve günümüz arasındaki bağlantıyı çözmeye çalışıyor, ama bu düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir.



Rabbit Proof Fence (2002)


Avustralya yapımı bu dramda ülkedeki melez çocukların beyazlara hizmet etmek üzere eğitim için toplatılması konusu işleniyor. Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilen filmde üç melez kız kardeşin bahsedilen sürece karşı koyması ve zorla yerleştirildikleri eğitim kampından kaçtıktan sonraki özgürlük mücadelesi anlatılıyor.



Rashomon (1950)


Gerçeklik nedir, tek midir, gerçekliği algılarımız mı oluşturur daha da önemlisi gerçek var mıdır? İzleyicinin bu soruları düşünmesine neden olan bu Japonya yapımı filmin konusu ormanda öldürülen bir samurayın cinayeti. Samurayın ölümüyle ilgili sorgulanan her bir kişinin anlattıkları olayla ilgili algıyı değiştirirken gerçeklikle ilgili şüphelere neden olmakta. 


Görseller için Referanslar:

IMDb

Wikipedia