Finlandiya'nın Tadını Çıkarmak İçin Üç Etkinlik

Finlandiya rotanızda olan bir ülkeyse orada yapılması gerekenleri ve bazı ipuçlarını içeren bu blog yazısını okumadan geçmeyin.

Finlandiya denilince aklınızda sadece kar, soğuk ve karanlık kelimeleri belirebilir fakat Finlandiya bunların ötesinde, gezerken çok farklı deneyimler edinebileceğiniz ve güzel zaman geçirebileceğiniz bir ülke. Kış aylarında eşsiz kuzey ışıkları, sauna, ice swimming ve buz balıkçılığı deneyimi; yaz aylarında batmayan güneşi, bol bol yürüyüş yapabileceğiniz ormanlarıyla Finlandiya kesinlikle rotanıza eklemeniz gereken bir ülke.

1.Kuzey Işıklarını İzlemek

Tabii ki bir İskandinav ülkesi olarak aslında Finlandiya’nın turistler için en çekici yanı enfes kuzey ışıkları. Bu doğa harikası olayı görmek eminim ki bir çoğunuzun yapılacaklar listesinde vardır. Aslında bu ışıklar mevsim fark etmeksizin çıksa da eğer onları görmek için gidiyorsanız karanlık süresinin daha uzun olduğu fakat bulutluluk oranının da az olduğu özellikle Ocak, Şubat aylarında gitmenizi tavsiye ederim. Her gördüğünüzde sizi hayrete düşürecek ışıkların dansı, ülkenin kuzeyine gittikçe daha canlı olsa da orta Finlandiya’da bir şehirde de görülebilirler. Eğer kamerayla gidiyorsanız güzel fotoğraflarını yakayabilmek için önceden çekim ayarlarını araştırmanızı öneririm.

2. Ice Swimming (Buzlu Suda Yüzme)

Birçok insanın cesaret edemeyeceği fakat kesinlikle eşsiz olan ve çok fazla yerde rastlayamayacağınız bu etkinlik, kış ziyaretlerinizde Finlandiya’da deneyimleyebileceğiniz en heyecanlı şeylerden biri. Sauna kültürü zaten çok gelişmiş bir ülke olan Finlandiya, bir de bu saunaları buzu delerek açtıkları denizlerin hemen yanına yerleştirmiş. Yerel halk da sağlıklı olduğu gerekçesiyle bunu düzenli olarak yapıyor. 80 derece saunadan çıkarak kendinizi 0 derece buzlu suya bırakmak bu gezinizde sizi kesinlikle yeniden doğuracaktır.


3. Doğa Yürüyüşleri

Finlandiya gölleri ve ormanlarıyla tam bir doğa harikası. Kış aylarında su kütlesi olan her yer buz tutuyor olsa da hala ormanlarında temiz bir hava almak için bu yürüyüşleri gezinizin bir parçası haline getirebilirsiniz. Bahar ve yaz aylarında karların erimesiyle yürüyüşlerinize kuşların cıvıltısı, tilkiler, ördekler ve kirpiler eşlik ederse şaşırmayın.

Attığınız her adımda doğaya olan hayranlığınızın artacağından emin olabilirsiniz. Bu yürüyüş rotalarına yerleştirilen ateş yakma noktalarında da keyifli bir barbekü düzenleyebilirsiniz.

Son olarak Finlandiya’daysanız gün batımlarını izlemeyi unutmayın çünkü her gün birbirinden eşsiz manzaralara şahit olacağınızı garanti ederim :)