FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3x3 Basketbol heyecanı İTÜ’de yaşanacak!

22-29 Ekim’de İstanbul Teknik Üniversitesi 250. Yılında FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3x3 basketbol şampiyonası İTÜ'de.

22-29 Ekim’de İstanbul Teknik Üniversitesi 250. Yılında dinamik ve genç spor olan FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3x3 basketbolun şampiyonasına ev sahipliği yapıyor ve heyecanlarına ortak oluyor.

Ayazağı Kapüsünde gerçekleşecek olacak şampiyonada, dünyanın dört bir yanından gelecek üniversiteler ile ülkemizi temsil edecek takımlar yarışıyor.

Müsabakanın paydaşları arasında ise İTÜ’nün yanı sıra FISU, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Beyoğlu Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı yer alıyor.

Müsabakaya tüm dünyadan gelen ve aralarında kıtasal şampiyonların da bulunduğu 12 kadın ve erkek 3x3 basketbol takımı katılıyor. İTÜ Erkek Basketbol Takımı, İTÜ kuruluşunun 250. yıldönümünde dünya kupasını kazanmak için yarışıyor. Yine ülkemizden Celal Bayar Üniversitesi  ve Gazi Üniversitesi müsabakada yerini alacak. 3x3 basketbol maçlarında Amerka’dan Asya’ya, Avrupa’dan Afrika’ya çok sayıda üniversitenin takımı finale uzanmak için mücadele ediyor. Dünya kupası için final maçı ise Galataport'ta gerçekleşiyor.

FISU Üniversite 3x3 Dünya Kupası’nda mücadele edecek takımların listesi ise aşağıdaki gibidir;