Geçiçi E-posta Nedir?

Geçici e-postayı insanlar neden kullanır?

Tek kullanımlık posta, reklam veya bilgilendirme amaçlı oluşturulur. Sitelerden günlük olarak gönderilen binlerce e-posta gelen toplam posta miktarını aşmaktadır. 

Geçici e-posta, gelen postayı anonim olarak almanın hızlı ve kolay bir yolunu sunar. Aynı zamanda kuruluşlar ve işletmeler için etkili bir pazarlama aracıdır.

Kısa süreli veya tek kullanımlık bir posta hizmetidir. Sadece bir kez açılıp kullanılacak şekilde tasarlanmıştır.

Web siteler ve uygulamalar, kaydolmak için bir e-posta adresi gerektirir. Spam tarafından engellenmekten kaçınabilirsiniz. Birincil e-posta ve harici hizmetler için yedek olarak kullanılabilir. Ayrıca herhangi bir cihazdan erişilebilir.Bu gibi durumlarda geçici e-posta kullanmak yararlı olacaktır.

Her gün milyarlarca spam e-postanıza gönderiliyor.Doğruluğundan ve güvenirliğinden emin olmadığımız bu spamlar başımıza dert olabiliyor.

Spam neden e-posta adresimize geliyor?

E-posta adresinizi güvendiğiniz birkaç siteye bırakmış olsanız bile, bir süre sonra istenmeyen postaların çok daha fazla kaynaktan geldiğini fark edersiniz.

Spam'ın birçok nedeni vardır:

  1. Siteler, aralarında e-posta adreslerini değiştirir.
  2. Siteler, pazarlama şirketlerine e-posta adresleri satar.
  3. Siteler, e-posta adreslerini çalan bilgisayar korsanları tarafından ihlal edilebilir.
  4. Kişilere erişimi olan uygulamaları ziyaret etmek.

Bu postalar genellikle doğası gereği ticaridir ve bireysel alıcılara hızlı teslimat için tasarlanmıştır. Kullandığınız kendi mail hesabınızı spam maillere karşı korur. Tek kullanımlık posta kullanırken önemli olan postalar arşivlenmelidir.

Geçici e-posta almak için kullanabileceğiniz uygulamalar

1.10 minute Mail - Genel olarak en iyi tek kullanımlık e-posta hizmeti. Doğrulama gerektiren sitelerle kullanım için ideal, hızlı, basit ve etkili bir hizmettir.

2. Temp-Mail - Güvenli tek kullanımlık e-posta hizmeti. Reklamları yasaklamak ve depolama sürelerini artırmak isteyen kişiler için birinci sınıf bir seçenek sunar.

3. ProtonMail - Çok amaçlı tek kullanımlık e-posta hizmetidir. Özellikle premium hesaba yükseltirseniz, tek kullanımlık e-postalardan çok daha fazlasını sunuyor.

4. GuerrillaMail - Son derece özelleştirilebilir e-posta hizmetidir. Sinir bozucu spam iletileri sizi rahatsız etmeden önce durdurur.

5. Emailondeck - Yeni başlayanlar için uygun tek kullanımlık bir e-posta hizmetidir. Posta günlüklerinin rutin olarak silinmesi de dahil olmak üzere ciddi güvenlik standartlarıyla kullanıcılarını etkiliyor.

Tek kullanımlık bir e-posta sağlayıcısının tercih edilebilmesi için aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekir. Bunlar şunlardır:

  • Güvenlik – e-posta adresi tek kullanımlık olabilir, ancak bir kez dahi kullanacak olsanız bile gizliliğinizi korumalıdır.
  • Kullanım kolaylığı – tek kullanımlık bir e-posta hizmeti sizi yavaşlatmamalı ve geçici takma adınızı nasıl oluşturacağınız hakkında size zorluk çıkarmamalıdır.