Geleceğe ve Geçmişe Aynı Anda Götüren Bir Seri: Sonsuzluğun Sınırında-Hiçliğin Ötesinde

Kendi zamanınıza ait olduğunuzu nereden bilebilirsiniz? Sonsuzluğun Sınırında, zaman yolculuğu ve mücadelelerle dolu bir distopya.

Muhtemel gelecekte yaşanabilecek olan teknolojik gelişmeler hakkında meydana gelmiş tüm eserleri oldukça seviyoruz. Zaman yolculuğunun da söz konusu gelişmelerin sonucunda mümkün olup olmayacağı bahsi her zaman merak ettiğimiz bir durum. Bu merakın da vücuda getirdiği birçok film ve diziyle birlikte, Melissa E. Hurst’un kaleme aldığı seri Sonsuzluğun Sınırında ve Hiçliğin Ötesinde ikilisi bu eserler arasında bir kitap serisi olarak yer alıyor.

Kitap, uzak bir gelecekte teknolojinin gelmiş olduğu noktada Zaman Yolculuğu ve Araştırması Akademisi öğrencisi Bridger’ın yaptığı bir zaman yolculuğu sırasında bir imkansıza denk gelmesinden sonra olanları ele alıyor.

2013 ve 2146 yılları arasında gidip gelen kitap, bu iki zamanın ortak bir kişisinden yola çıkarak, söz konusu problemi ve bu problemi meydana getiren durumlar sonucunda başkahramanları Alora ve Bridger’ın oldukça sürükleyici olan maceralarını anlatıyor.

Kitabı çok severek ve büyük bir keyifle okuduğumu söylemeliyim. Okuması oldukça kolay ve akıcı bir örgüye sahip. Aynı zamanda kitabın asıl meselesini tahmin etmenin zor olması, okuru her zaman tetikte bırakan bir nokta olmuş ki okurun devamlı merakta kalması ve okurken şaşırtmasının kitabın başarısını gösteren durumlardan biri olduğunu düşünüyorum.

Eğer fantastik kitaplara ve bilim kurguya ilgiliyseniz, Sonsuzluğun Sınırında ve Hiçliğin Ötesinde kitaplarını çok seveceksiniz.