Güzel Türkçemizi Katlediyoruz

Güzel Türkçemizi yabancı sözcük kullanımından arındırıyoruz

Son yıllarda dilimize karşı ne kadar köreldiğimizin farkında mısınız? Hatta o kadar köreldik ki kendi dilimize yabancılaşır olduk. Bu durum sizi de rahatsız etmiyor mu sevgili okuyucu?

Son yıllarda artan yabancı kelime kullanımının fazlası sebebiyle iletişim kurmak gitgide zorlaşıyor. Kendi dilimize karşı nankörleşiyoruz. Bu durum kendimizi ifade etmemizi zorlaştırırken aynı zamanda kelime dağarcığımızı kısıtlıyor. Bu duruma karşı dur demek bizim elimizdeyken batılılaşmanın ve batı özenticiliğinin bizi bütünüyle çerçevelemesine göz yumuyoruz öyle ki kendi değerlerimizi, yaşamsal fonksiyonlarımızı, kültürümüzü dahi uygarlaşma kisvesi altında kaybettik.

Batılılaşmaya hayatımızda bu kadar yer vermenin bizi hem kendi kültürel değerlerimize, süregelen davranışlarımıza ve dilimizi karşı ne kadar yabancılaştırıp uzaklaştırdığını görüyorsunuz. Yukarıda belirttiğim gibi buna dur deyip bu süreci yavaşlatmak bizim elimizde. Bizden sonra gelen genç nesilin bu kadar kolay batının etkisi altına girmesine mani olabilmek için kitap okumaya teşvik edebilir veya iletişim kurarken yabancı sözcük kullanımını kısıtlamak için bilgilendirmede bulunabiliriz. Okullarda da bu konuyla alakalı öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü unutmamalıyız. Kısaca beraber dikkat edip el ele verdiğimiz taktirde bizden sonraki yetişen genç kuşak ve kurtarılmayı bekleyen sözde ''modern'' insanlarımız için güzel dilimizi Türkçemizi ayakta tutabiliriz. Ve bize emanet edilen, çağdaş modern Türkiye'mize yaraşır birer vatandaş olma görevini hakkıyla tamamlamış olabiliriz sevgili okuyucum.