Hailey Bieber'ın Moda ve Marketing Dünyasına Darbesi: Rhode Lip Case

Viral olan Rhode Lip Case hakkında her şey

Marketing yani türkçesiyle pazarlama ticari dünyanın dönmesine sebep olan şeydir. Tam sözlük anlamıyla pazarlama; firmaların veya şirketlerin, herhangi ürün veya hizmetlerin müşterilerinin ilgisini çekeceğini tayin etmeleri ve satış, hizmet, ticaret, reklam, iletişim ve işletme idaresi geliştirmeleri için stratejileri belirlemeleri sürecidir. Eğer halka mal olmuş bir insansanız veya küçük ya da büyük bir işletmeniz varsa, bir marka sahibiyseniz iyi bir marketinginiz olmazsa yok olabilirsiniz. Ürünlerin olduğu gibi ünlülerin de iyi marketinglerinin yani imajlarının olması gerekir ki bunu da genellikle menajerler sağlar. Hailey Bieber hem kendisiyle hem de sahip olduğu her şeyiyle sürekli gündemde kalarak doğru marketing örneklerinden birini sergiliyor. Kozmetik markasının son yaptığı Lip Case hamlesiyle de yeri yerinden oynattı ve bunu kanıtladı. Gelin bu hamle neleri etkilemiş bir göz atalım.

Hailey, 2022 yılında Rhode adıyla bir kozmetik markası çıkarttı. Oldukça ilgi gören markası ivme kazandı ve 2024-2024 yıllarında lip glossların, lip balmların yeniden trend olmasıyla cilt bakım ürünlerinin yanı sıra Rhode Peptite Lip Tintleri tanıtıldı. 4 çeşidi olan bu ürün, görüntüsü ve elbette Hailey ve arkadaşlarının elinden düşürmeyişiyle çok popüler oldu. Onlar da kapış kapış gitti tabii ki. Tanesi şuan 58 dolar. Siz sormadan söyleyelim henüz Türkiye'de satışı yok :(


Derken geçtiğimiz haftalarda Hailey ve Rhode marketing ekibi yine yaptı yapacağını ve Rhode Lip Case tanıtıldı.

Bu ürünün vaadi Rhode Lip Balmlarınızı istediğiniz her an yanınızda bulundurabilmeniz ve bir ayna selfiesi yaptığınızda görünmesi... (Tek şartı bir Iphone 13,14 veya 15 sahibi olmanız.) Bir düşünün, 15-35 yaş aralığında, trendleri takip etmeyi seven öz bakıma önem veren bir hedef kitleye hitap etmek istiyorsunuz. Düşünüldüğünde bu hedef kitlenin en çok yanından ayırmadığı şey nedir sorusunun yanıtı elbette cep telefonu olur. Olaya bir de içerik üreticileri dahil olursa bu ürünün popülerliği kaçınılmaz tabii ki. Hailey ürünle bir mirror selfie paylaştıktan sonra sosyal medya özellikle Instagram ve TikTok çıldırdı. Ürün kısa bir sürede sitesinde tükendi. Seveni çok oldu sevmeyeni de, kendi görüşümü belirtmem gerekirse de ben ürüne ve fikre bayılanlardandım. Keşke benim de olsa demekten ziyade, bir Reklamcılık öğrencisi olmamdan olsa gerek ben ürünün marketing dünyasındaki etkilerine hayran kalmıştım.

Bu etkilerden en çarpıcısı Porsche'un 1 Nisan'a özel hazırladığı Instagram postu oldu benim için

Porsche

Porsche 1 Nisan şaka gününe özel bir video paylaştı ve mizahi bir dille ''Key Case'' i duyurdu. Elbette böyle bir ürün asla yoktu ve bu bir şakaydı ancak insanların oldukça ilginç tepkileri oldu. Hatta bunu araba anahtarını kaybedenler için yararlı bile buldular. Bir kişi, "Bunun 1 Nisan şakası olduğunu biliyorum ama gerçekten faydalı" diye yazdı. Kimisi de böyle bir telefon kılıfının hem araba anahtarlarınızın hem de telefonunuzun çalınmasını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti. Kimisi "Yani tek seferde hem iPhone'unu hem de arabanı çalıyorlar" diye yazarken, başka bir kullanıcı da "Biri o telefonu çalarsa ikisi bir arada olur" diye yazdı. Çoğu insan da Hailey Bieber'ın trend belirleyiciliğini övdü ve pazarlama dünyasında yol gösterici olduğunu söyledi. Bense bu centilmence dalga geçme seramonisinin Rhode markasının kimliğine ve imajına getirdiği artıları düşündüm. Hailey'nin restini büyük bir marka görmüştü ve arttırmıştı. E Porsche'un marka imajı veya marketing uygulamaları zaten tartışmaya açık değil.

Vaseline Türkiye

Bir diğer taklitçimiz de Vaseline'di ama bu sefer şaka değildi.


Tabii bu Tiktok için yapılmış bir kampanyaydı. Ancak olası bir işlev sunuyordu. Denemesi bedava yani:) Tek yapmamız gereken Vaseline Lip Therapy ürününü kılıfımıza aparatla yapıştırmak. Vaseline Türkiye marketing ekibi pek özgün olmasa bir şeyler denediler ve neden olmasın dedirttiler. Açıkçası ben bazen çantamda Vaseline lip balmımı kaybediyorum. Bence olur.

Heinz

Hailey Bieber'a muhteşem bir PR amaçlı atıf örneği de Heinz'dan geldi...

Heinz, bu oyuna Rhode Lip Case'den esinlenerek yaptığı ''Ketçap Tutma Kılıfıyla'' katıldı.

Heinz in Instagram
Heinz in X

Tüm sosyal medya hesaplarında Rhode'a gönderme olarak bu ürünü paylaşan Heinz çok fazla konuşuldu. Ancak bu hamle yine en çok Rhode markasına yaradı.

Markalar Hailey üzerinden PR yaptıkça Rhode telefon kılıfı daha çok stock out oldu. Hatta Rhode kılıfların stoğu yenilendiği anda tüm ünlü moda ve yaşam tarzı dergileri sayfalarında ürünlerin stoğunun geldiğine dair yazılar paylaştılar.

Sonuç olarak bu bol esprili viral oyununun çok oyuncusu oldu çok da iyi oynadılar ama günün sonunda en çok kazanan Hailey Bieber oldu. Ortaya muhteşem viraller çıktı. Rhode marketing ekibini tebrik ediyor ve böyle güzel pazarlama örneklerinin piyasada devamını diliyoruz.