Her Şeyi Bilmek Zorunda Hissetmek: Infomania

Infomania hakkında...

Infomania, Türkçe'ye çevirildiğinde "bilgi çılgınlığı" gibi bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Bir sözlük onu şu şekilde tanımlıyor; bilgi edinmek için aşırı heves.

Teknoloji kullanımını etkileyen bu kavramı, sürekli e-postalarınızı, çevrimiçi haberleri ve sosyal medya hesaplarınızı kontrol etmenizin nedeni olarak görebilirsiniz.

Uyandığınızda yaptığınız ilk şey telefona bakmak mı? Sosyal medyaya girip kimin ne paylaştığına bakıyor musunuz? Çoğunuzun cevabının evet olduğunu tahmin etmek zor değil...

Peki gerçekten de çevrenizdekilerin her an ne yaptığını bilmek sizi mutlu ediyor mu? Her haberi okuduğunuzda bir şeyler öğrenmiş oluyor musunuz?

Bu konuya ilişkin olarak ortaya atılan bir yaklaşım "Fear of Missing Out (FOMO)" ; Bir şeyi kaçırma korkusu, kişinin hayatını daha iyi hale getirebilecek bilgileri, olayları, deneyimleri veya yaşamla ilgili kararları bilmediği veya kaçırdığı endişesidir.

Bütün bunları neden yaptığınızı bir düşünün. Herkesin bildiği şeyleri toplumdan geri kalmamak için siz de öğrenmek istiyorsunuz. Gerekli ya da gereksiz tüm bilgileri bilmek ve gündemi takip etmek istiyorsunuz.

Sizce de her şeyi bilmek istemek zararlı değil mi?

Kaynakça

https://en.wikipedia.org/wiki/Infomania

https://en.wikipedia.org/wiki/Fear_of_missing_out

https://www.dictionary.com/browse/infomania