HUAWEI Markasının Yükselişi

Çin menşeli olan çok uluslu bilgi ve teknoloji şirketi olan HUAWEI, geçen yıla göre sürpriz edici bir şekilde yıllık yüzde 29 değer kazanarak, markanın değeri 71,2 Milyar ABD Dolarına ulaştı. HUAWEI'nin marka olarak bu derece büyümesi, Brand Finance raporunda 21.sıradan, 9.sıraya yükselmesini sağladı.

16.yılında olan Brand Finance, tüm sektör ve ülkelerin markalarına 100 ayrı rapor hazırlayaraktan, dünyadaki en büyük 5.000 markayı incelemektedir. Bu raporların arasında dünyanın en değerli 500 markası da yer almaktadır.

Brand Finance, HUAWEI'nin marka olarak böyle değer kazanarak rapordaki sıralamasının yükselmesinin sebebini, markanın teknoloji şirketleriyle Ar-Ge'ye dikkat çekici yatırımlar yapıp, bulut hizmetlerine önem gösterirken; aynı zamanda günümüzde yaygın olan elektrikli otomobil işine de vakit ayırabilmesi olarak açıklamaktadır. Teknolojik alanda bir sürü yenilikler sunan markanın böylesine yükselmesine şaşırmamak gerek. HUAWEI markası günümüzde Türkiye'de de telefon markası olarkatan yaygınlaşmaktadır.