Huzurlu Bir Döngü Geçirmek Mümkün mü?

Neden mümkün olmasın?

Öncelikle belirtilmesi gereken bir şey var ki; her kadının adet döngüsünde zamanlama, kanama, semptomlar gibi çeşitli farklılıklar vardır. 12-50 yaş arasında yaşanan bu durum, 3-6 gün sürer ve 25-28 günlük bir döngüde bir kez yaşanır. Stres, uyku düzeni, beslenme düzeni, düzenli egzersiz yapmak ve bazı çevresel etkenler ile her kişinin yaşadığı adet sancısı ve döngüsü birbirinden farklıdır.

Yaşanan şiddetli adet sancıları için neler yapılabilir?

1.Döngüyü Takip Etmek

Adet döneminizi takip etmek için yeni bir uygulama veya telefonunuzdaki takvimi kullanmak iyi bir yöntemdir. Kanamanın ilk günü 1. Gün olarak kabul edilir, 14. Gün yumurtlama sırasında biraz kramp yaşayabilirsiniz, 25-28. Gün adetiniz gelmeden önce bazı adet öncesi semptomlar yaşayabilirsiniz. Döngünüz size özgüdür ve onu takip ederek; meydana gelebilecek değişiklikleri görebilir ve adetinizden önce beslenme düzeninize dikkat edebilirsiniz.

2.Taze Gıdalar Tüketmek

Taze, organik meyve ve sebzeler, yapraklı yeşillikler, tam tahıllar ve tüketmelisiniz. Her öğününüze kaliteli bir yağ (zeytinyağı veya ceviz gibi) ve temel yağ asitleri (örneğin keten tohumu, chia tohumu ve kabak çekirdeği) ekleyin. Gün boyunca kan şekerinizi dengede tutmak için sık sık beslenin ve her öğününüze sağlıklı yağlar ve proteinler ekleyin.

3.Egzersiz

Vücudunuzu haftanın çoğu günü hareket ettirmek ruh halinizi iyileştirebilir, stresi azaltabilir ve sağlıklı bir döngüyü destekleyen kemik mineralizasyonunu teşvik edebilir. 14-28. günler arasında daha fazla enerjiniz olabilir ve koşmak, yürüyüş yapmak ve bisiklete binmek isteyebilirsiniz. 1-14. Günler arasında daha fazla yoga, dans veya pilates yapmak isteyebilirsiniz. Vücudunuzu dinlemek sağlıklı bir döngüyle sonuçlanacaktır.

4.Stresi Azaltmak

Düzensiz adet döngüsü olan kadınlar için stresi azaltmak çok etkili ve faydalı olabilir. Kafeini kesmek, yeterli dinlenmek ve adetinizin 1. ve 2. gününde etkinliklere "hayır" demeyi öğrenmek her ay olumlu bir deneyim yaşamanızı sağlayabilir. Aynı zamanda, bu dönem için yapılmış, sinir sisteminizi yatıştıracak bitki çaylarını tercih edebilirsiniz.