Influencer Olma Kılavuzu

Influencer olmak için takip etmeniz gereken adımları listeledim.

Eminim ki Influencer kelimesini duymayan kalmamıştır. Influencer'lar aralarında severek takip ettikleriniz de pek hoşlanmadıklarınız da var olabilir.

Nasıl oluyor da bu kişiler influencer oldu diye merak ediyorsanız, size ufak tefek tiyolar vermeye geldim.

Öncelikle hangi tip içerik üreticisi olursanız olun izlemeniz gereken bir kaç adım var.

Kitleni tanımla

Öncelikle şu sorularla başlayalım. "İlgi alanın ya da yapmaktan keyif aldığın şey ne?", "Kime ve nasıl içerikler üretmek istiyorsun?" Bu sorulara herhangi bir şekilde cevap verebiliyorsan diğer adımlara geçebilirsin. Sadece trend videolar ve sesler ile süreklilik elde edemezsin.

Öneri olarak: Yemek yapmaya meraklı bir kitle için tarif videoları, yemek yemeye meraklı bir kitle için restoran tavsiye eden içerikler gibi aynı temayı kitle olarak farklılaştırmak mümkün.

Platform Seç

Hangi platforma içerik üreteceğine karar vermek karakterine ya da üreteceğin içeriğe göre farklılık gösterebilir. Instagram ve Tiktok kısa videolar ile daha kısa sürede etkileşim alan platformlarken, Youtube'un etkileşim bazında geri dönüşü daha uzun sürebilir.

Bence birden fazla platformda olmak daha iyi bir etki yaratacaktır, ancak bir platforma öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

İçerik Planı oluştur

Hangi günler, nasıl içerikler paylaşacağını belirlemek profesyonel bir içerik üretici olmak için önemli bir aşamadır. Böylece önden çalışma yapabilir ve daha kaliteli içerikler üretebilirsin.

Marka dili oluştur

Oluşan markanın, hedef kitle ile uyumunu takip et! Bunun için platformların istatistik kısımlarından faydalanabilirsin. Hedef kitlenin yaş ortalaması ya da yaşadığı şehir gibi verilere dayanarak içeriklerini çeşitlendirebilirsin.

İçerik araçları kullan

Canva, Google gibi farklı amaçlar için çeşitli dijital araçlar kullanmak içerik üretici olarak gelişmenize yardımcı olacaktır. Canva ile çeşitli gönderi tasarımları yaparken, Google Trendler ile internet dünyasındaki güncel haberleri takip edebilirsiniz.

Portfolyo oluştur

Bireysel hesabınız ile çalışma yapsanız bile para kazanma hedefi ile içerik üretmeye başladığınız anda aslında bir işletme hesabı olarak sayılabilirsiniz. Dolayısıyla takipçilerinize portfolyo sunmaya ihtiyacınız olacak. Hakkımda kısmına kısa ve açıklayıcı bilgiler ile bunu sağlayabilirsiniz.

Pazarlama

Birden fazla platformda olma adımına şimdi geçebilirsiniz. Böylece kendi kişisel hesabınızı ya da markanızı görünür hale getirebilirsiniz. Kendi web sitenizi kurabilir; ya dafarklı platformlarda, ana platformunuzu destekleyen farklı içerikler üretebilirsiniz.

Takipçini büyüt

Kendi hesabınızı ya da markanız için pazarlama araçlarına başvurmanız ve reklam vermeniz gerekebilir. Görece hızlı bir şekilde yol almak için platformların kendi içlerindeki reklam verme araçlarından faydalanabilirsiniz.


Eksra bir öneri olarak; içerik sürekliliğini korumayı ihmal etmeyin! Hangi tip kitleye sahip olursanız olun, içeriklerinizi belli bir düzen ile yayınlayın.