İstanbul'da Görülmesi Gereken Müzeler

İstanbul'da görülmesi gereken müzeleri sizler için derledik.

Tarihi, sanatı ve kültürüyle büyüleyen İstanbul, son zamanlarda müzeleriyle de ilgi odağı haline gelmektedir. İstanbul, müzeler açısından da oldukça zengindir. Anadolu ve Avrupa yakasında birçok tarihi müze barındıran bu şehirde mutlaka görülmesi gereken müzeleri sizin için seçtik.

  • SAKIP SABANCI MÜZESİ

Sakıp Sabancı Müzesi, zengin resim koleksiyonu barındıran ve geçici sergilerle birçok ünlü sanatçının eserlerine ev sahipliği yaptığı bir sanat müzesidir.

  • ARKEOLOJİ MÜZESİ

Arkeoloji Müzesi, İstanbul'un en büyük müzelerinden biridir. Müzenin içerisinde binlerce önemli eserler bulunmaktadır. Aynı zamanda, yalnızca Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti ögeleri değil birden çok farklı kültür ögeler bulunmaktadır.

  • ARTER

Beyoğlu'nda, yakın zamanda açılan bu müzede etkileyici mimarisiyle modern sanat eserleri sergilenmektedir.

  • PERA MÜZESİ

Pera Müzesi, Beyoğlu'nda bulunan bir kültür ve sanat müzesidir. Binanın tarihi
19. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Fakat, müze 2005 yılında hizmete açılmıştır. Birçok dünya sanatçılarının eserleri sergilenmektedir. Ayrıca, müzenin içinde bulunan Pera Cafe'de hoş vakit geçirebilirsiniz.

  • DİRİMART

Dirimart, 2002 yılında kurulmuştur. İstanbul'un ilk çağdaş sanat galerilerinden biridir. Galeri, Nişantaşı'nda yer almaktadır.

  • Pi Artworks

Pi Artworks, Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. Galeride yenilikçi, özgün ve bağımsız eserler sergilenmektedir.

  • YEREBATAN SARNICI

Yerebatan Sarnıcı , Bizans Döneminden kalma en eski müzelerden biridir. Sarnıç, şehrin su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılmıştır. Sultanahmet Meydanı'nda bulunan etkileyici bir müzedir. İstanbul'da görülmesi gereken müzelerin başında yer almaktadır.

  • Schneidertempel Sanat Merkezi

Karaköy'de bulunan ve 1998 yılında açılan bir sanat galerisidir. Daha çok bir mizah galerisidir. Galeride, karikatür yapıtlarda sergilenmektedir. Çağdaş karikatürün ve hoşgörünün  yoğunlukla yer aldığı  özel bir galeridir.