Jack London

Zorlu hayat şartlarından dünyaca ünlü yazarlığa uzanan hayat.

Asıl adı John Griffith Chaney olan Jack London, 12 Ocak 1876'da San Francisco'da doğmuştur. Çocukluğu zorlu şartlarda geçmıiştir. Babası tarafından terk edilmiştir ve annesinin yeni eşi taradından evlat edinip onun soyadı olan Londan soyadını almıştır.

Zorlu hayat şartlarından dolayı okul hayatını erken yaşta sonlandırmak zorunda kalmış ve çalışma hayatına erken yaşta başlamıştır. 1893'de denizcilik ile ilgilenmeye başlamış ve denizlere açılmıştır. Burada yaşadığı zorlukları eserlerinde görmekteyiz. Denizden döndükten sonra hint keneveri fabrikasında işe başlamıştır. Genç yaşta fabrikada uzun ve ağır çalışma koşullarına dayanamayıp okul hayatına devam etmek istemiştir. Oakland'da dört yıllık ortaöğretimini bir yılda tamamlamıştır. Ne kadar zorlu bir hayat yaşasada bu durum onun azmini ve yaşam mücadelesini kıramamıştır. Okul döneminde Aegis adındaki okul dergisinde yazılar yazmaya başlmıştır. Bu dergideki deneyimlerini eserelerinde görmekteyiz. Ortaöğretimini tamamladıktan sonra California Üniversitesine girdi ama bu eğitiminide tamamlayamayıp yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. 22 Kasım 1916'da Kaliforniya'da vefat etmiştir.

Ne kadar zorlu hayat yaşasada öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kalsada bu durum eserleri ile tüm dünyaca tanınan bir yazar olmasına asla engel olmamıştır.


Bazı eserleri;

Son of the Wolf (Kurdun Oğlu, 1900)


The Call of the Wild (Vahşetin Çağrısı, 1903)


White Fang (Beyaz Diş, 1906)

Iron Heel (Demir Ökçe, 1907)


Martin Eden (1909)