Kadın Olmak

Anlatmakla bitmeyen değerli bir his; kadın olmak, genç kız olmak.

Anlatmakla bitmeyen değerli bir his kadın, genç kız olmak. Zaman zaman bizi bıktıran ve yoran anlara şahitlik ediyoruz. Yeri geliyor giydiğimiz kıyafetten, söylediğimiz sözlere kadar yadırganıyoruz. Biz kadınlar, ne kadar inkar edilse de, kutsal varlıklarız. En basit örneği, dünyaya bir can veriyoruz. Acılarımızı bastırabiliyoruz. Başımıza ne gelirse gelsin, karşımıza ne çıkarsa çıksın her zaman dimdik kalabiliyoruz. Rahatça sokağa çıkabildiğimiz, istediğimiz yerde kahkaha atabildiğimiz bir hayatı yaşamak istiyoruz.

Bizim kadınlığımız sadece bir günden ibaret değil. Her gün varız daha da var olmaya devam edeceğiz.

Üzülerek yazıyorum bu satırları, biz artık şiddet görüp öldürülmek istemiyoruz. Bir erkeğin hakları, hareketleri ve davranışları bizimkilerden ayrı tutulmamalı. Bizim de söz hakkımız var. Bizim de bir canımız var ve ne kadar laf söylense de, sürmekte olan bir adalet var. Bizi susturmaya, ezmeye kalkışmayın. Siz güçlüyseniz biz de bir o kadar güçlüyüz. Her zaman da el ele direnmeye devam edeceğiz.

Kadın olmak öyle özel ki tarifi yok. İyi ki varız diyorum her zaman. Bir kadın en başta özgür olmalı. Birilerinin laflarıyla hareket eden veya emirlerine uyan bir robot değiliz. Kimsenin lafıyla şekillenmeyiz. Üstesinden gelemeyeceğimiz şey yok, yeter ki inanalım. Kadınlık zaman zaman süper güç gibi geliyor. Her zaman güçlüyüz ve o güçlü kadınların evlatlarıyız biz. Pes etmek bizim kitabımızda yok. Haklarımızı savunmak, söz sahibi olmak her insanın olduğu gibi bizim de hakkımız. Bazen unutuyoruz, birinin söylediği herhangi bir söz ne bizi öyle yapar, ne etkiler, ne de onu yapmak zorunda bırakır.

Hakaretlerinize, darplarınıza, gerek fiziksel gerek psikolojik şiddetinize maruz kalmak zorunda değiliz. Köle değiliz özgür bir bireyiz. Bunu asla ama asla unutmayın. Üstümüze gelin, geri dönersiniz. Bizim gücümüzü hem görmüyorsunuz hem de farkında değilsiniz. Biz birken engel tanımıyoruz. Ne mutlu ki kadınım. Sadece 8 Martta değil her gün, iyi ki varız.