Kahve Nedir? Türk Kahvesi Hakkında Her Şey. Kahveseverleri Bekliyoruz.

Kahveyi genel hatlarıyla özetledim, Türk kahvesinin güzelliklerinden bahsettim. Okurken canınız kahve çekebilir.

Kahve, kendi çekirdeklerinin öğütülüp suda kaynatılarak hazırlanılan bir içecektir. Sıcak içecekler arasında yer alan kahvenin içeriğindeki kafein dolayısıyla kahvenin faydaları da olduğu gibi zararları da olabilir. İçilmesi acı da olduğu gibi şeker, krema, süt tozu gibi tatlandırıcı eklenerek de tatlı hale getirilebilir.

15. yüzyıldan beri varlığını sürdüren kahve, dünyanın bütün ülkelerinde bilinen bir içecek olduğu gibi tüketiminde de yüksek oranda kafein içermesi de vardır, kafeini alınmış hali de bulunur. Sıcak da içilebildiği gibi soğuk olarak da içilebilir.

Kahvenin bu kadar popüler olması, ülkelerce kahve ticareti yapılmasından kaynaklıdır. Bu da kahvenin ülkelerarası yaygınlaşmasına neden olmuştur. Yıllar geçtikçe de en çok üretim ve ticareti yapılan ülkeler arasında Orta Doğu ve Kuzey Afrika bulunur.

Kahve yaparken türlü araçlar kullanırız. Geleneksel olarak cezve, modern olarak da kahve makinesi gibi araçlar kahve yapımına yardımcı olan aletlerdir.

Kendimize has kahvemiz olan ve aynı zamanda UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras sahiplerinden biri olan Türk kahvesi ise kendine has fincanında servis edilir.

15. yüzyılda Osmanlı'da ortaya çıkan kahve, ülkemiz dışındakiler tarafından da oldukça beğenilmektedir. Koyu kahve rengiyle tadının yoğunluğu, kahvenin köpüklü güzelliğini ortaya çıkarmaktadır. Kahvenin acımsı tadını bastırması için bazen tatlı niyetine yanına lokum, çikolata gibi tatlılar da koyulabildiği gibi bazen şerbet de koyulabilir.

Kahve falı da bakılabildiği için falcılar tarafından sık kullanılan bir çeşittir. T

ürlü türlü kavrulma çeşidi bulunan kahvemizde aromalandırma, tatlandırma gibi eklemeler yapılabiliyor. Kahvelerin içilebildiği kahvehaneler de ülke içinde bulunabilir.

Geleneksel kız isteme törenlerinde kahvenin kullanımı oldukça yaygındır.

Türk kahvesinin bu kadar sevilen bir kahve çeşidi olmasını geleneklerimize borçlu olduğumuzu söyleyebilirim. Afiyet olsun!