Karga Canavar: Tengu

Yarı karga, yarı insan.

Kargalar, gizemli yönleriyle diğer kuşlardan ayrılır. Bir karga, siyah ve oldukça iri bedene sahiptir. Bu siyah ve iri olan kuşlar, Antartika ile Güney Amerika dışında dünyanın her bölgesinde yaşamaktadır. Her bölgede yaşadıklarından dolayı pek çok kültür tarafından kargaya farklı anlamlar yüklenmiştir. 

Kargalar tarih boyunca çoğunlukla kötülüğün simgesi olmuştur. Bazı kültürlerde ölüm, hastalık ve günahın sembolüdür. Bazı kültürlerde ise uzun ömrün sembolü olmuştur. Japon mitolojisinde ise “karga canavar” olarak bilinen “Tengu” adlı bir karakter ve kavim vardır. Bu karakter yarı insan yarı karga özelliğine sahiptir. Simsiyah saçları ve alev gibi gözleri vardır. Sırtında ise devasa siyah kanatları vardır. Japon mitolojisinde tenguların çeşitli varyasyonlarını bulunmaktadır. Bazı kaynaklarda burnunun gagadan olduğu ifade edilmektedir. Bazı kaynaklar ise burnunu uzun ve kırmızı insan burnu olarak betimler.

Tengular dağ ruhları olarak da tasvir edilmektedir. Orman ve ağaçların koruyucusu olarak kabul edilir. Eski Japon geleneklerinde herhangi bir suç işlendiğinde bu suç şeytanların üzerine atılmaktadır. İşlenen suçların neredeyse çoğu karga görünümlü şeytan ve canavar olarak bilinen tenguların üzerine kalmaktadır. Bir efsaneye göre tengu, yalnızca cezalandırılması gereken insanlara cezasını vermektedir. Örneğin herhangi bir insan ormana zarar verdiyse o insan bir tengu tarafından cezalandırılmaktadır. Bu sebepten insanlar ondan hem korkuyor hem de ona saygı duyuyorlardı. 

Tengular, ellerinde kılıç ve sopaya benzer bir alet taşımaktadır. Kılıç kullanmada usta olarak tanınırlar. Aynı zamanda tenguların insanlara güç ve cesaret verdiğine de inanılır. Bu yüzden halk onu savaşçı ve lider olarak da ilan etmiştir.

Yarı insan yarı karga olan bu efsanevi yaratık, Japonların edebiyat ve geleneklerini de etkilemektedir. Tengular üzerine pek çok efsane vardır. Bu sebepten tenguların gerçek kökeni tam olarak bilinmemektedir. Çoğu kaynakta çok fazla bilgiye sahip, zeki ve kötü varlık olarak tasvir edilir.