Kendini başkalarıyla buluşturmak

Kendinizi sürekli başkalarıyla kıyaslarken buluyorsanız, bu yazım sizler için.

''Kıyas, neşenin ölümüdür.'' -Mark Twain

Kendinizi sürekli başkalarıyla karşılaştırırken bulursanız, bu yazıyı sizler için.

Kendimizi başkaları ile bir araya gelme zihnimizin bir dürtüsü aslında. Ve buna dur demek bizim elimizde.

Bazen bu karşılaştırmalar bizi mutsuz, işe yaramaz hissettirebilir. Peki, bunu neden kendimiz yapıyoruz?

''O çok güzel, ben neden değilim? Onun harika bir işi var, benim neden yok? Onun çevresi çok geniş, benim neden az arkadaşım var?'' gibi sürekli konaklamalar yapıyor? Cevabınız 'evet' ise artık buna dur demelisiniz. Bu karşılaştırmalar sizi üzmekten başka hiçbir işe yaramıyor ne yazık ki.

Başkalarının iyi olduğu yerleri hedef olarak görmeye başlamayı ve olmayı amaçlamak için çabalayalım.

''Onun harika bir işi var, benim neden yok?'' bu karşılaştırmada önemli olan 'harika iş' kavramı. Senin için harika iş ne demek? Daha iyi bir maaş mı? Yoksa kendini daha mutlu ettiğin bir iş ortamı mı? Önce kavram kafada oturmalı, buna göre harekete geçmelisiniz.

Örneğin ''Onun Çevresi çok geniş, benim neden az arkadaşım var?'' karşılaştırmasından yola çıkalım. Belki de güven problemin var ve herkese hemen kendini açıyorsun. İyice tanıyıp öyle bir arkadaşlık kurabiliyorsun. Bu çok güzel ve ilerisi için sağlam bir şey. Az ama gerçek dostlarının kendilerinden alıntılı ve başkalarıyla karşılaştırmayı bırakmalısın.

Kendinizi başkaları ile değil, değerlendirmelerle karşılaştırabilirsiniz. Günleri ne kadar kuşattığınızı, neleri başardığınızı görün ve çıkarımlarla gurur duyun.

Sizde var olan şeyler için şükretmekle başlayın. Kendinizi karşılaştırdığınız kişilerin kusurları olduğunu ve kimsenin mükemmel olmadığını unutmayın. Kendinizi olduğunuz gibi sevin. Çünkü siz çok özelsiniz.