Kitap önerisi: Ekonominin Temelleri 

Ekonomi ile ilgili temel bilgileri öğrenmek isteyenlere kitap önerisi

Dr. Mahfi Eğilmez’in yazdığı ve ekonomi ile ilgili temel bilgilerin verildiği “Ekonominin Temelleri” kitabı gerçekten bu alana ilgisi olanların son derece seveceği bir kitap. 

İçerik olarak kitap (yukarıdaki bendeki baskısı) iktisat ile ilgili temel kavramları (emek, ücret, servet vs.), temel iktisat teorilerini (Say kanunu, oyun teorisi vs.), iktisattaki çelişkileri (verimlilik çelişkisi, orta gelir tuzağı vs.), ekonomik sistemler ve anlayışları (merkantilizm vs.) ve politikaları (kamu politikası, para politikası vs.) gayet yalın ve anlaşılır şekilde ifade etmiş; bunu da son derece sürükleyici ve akıcı bir şekilde anlatılmış. 

Mahfi Eğilmez’in ekonomi okuryazarlığını arttırmak için yazdığı yazılar ve kitaplardan biri olan bu “Ekonominin Temelleri” kitabını okumadan önce “örneklerle kolay ekonomi” kitabını önerebilirim. Ben "örneklerle kolay ekonomi” kitabının PDF halini lisedeyken okumuştum o yüzden elimde onun baskısı yok. Gerçi Mahfi Eğilmez blog yazılarından birinde kitaplarının hangi sırayla okunması gerektiğini (daha doğrusu önerdiğini) anlatmıştı. O yazının linkini de aşağıya ekleyeceğim. 

Kısacası iktisatla ilgili temel bilgileri öğrenmek için son derece etkili bir kitap. Ancak, Dr. Mahfi Eğilmez’in bir blogu olduğu (linki altta) ve bu blogda da son derece değerli yazılar paylaştığını belirtmeden geçmek de istemem. 

Yazılar: KENDİME YAZILAR (mahfiegilmez.com) 

Mahfi Eğilmez’in hangi kitabının neyi anlattığını ve hangi sıra ile okunmasını önerdiği yazısı: Kitaplarım Neler Anlatıyor? (mahfiegilmez.com)