Kitap Önerisi: Kitapları Kurtaran Kedi

Alışılmadık bir kedi ve yalnız bir liselinin, kitapları korkunç kaderlerinden kurtarmalarına tanık olmaya ne dersiniz?

Japon edebiyatından okuduğum ilk kitabın son olmayacağını anladığım gerçekten eğlencelerle dolu bir kitabı tanıtacağım sizlere.

 Dürüst olmak gerekirse "Kitapları Kurtaran Kedi" kapağı yüzünden aldığım nadir kitaplardan biri. Her ne kadar kitapları kapaklarına göre yargılamamayı bilsek de bazen tatlı bir kapağa ve etkileyici bir başlığa kapılırız, bu kitapta da öyle olmuştu.

Okumaya pek zaman ayırmadığım ve acilen eski "kitapsever rutinime" geri dönmek istediğim zamana denk geldi. Karakterleri sevip onların maceraları merakla takip edeceğiniz, hafif, sürükleyici ve sevimli bir kitap.

Anlatış tarzı alışık olduklarımın dışında olsa da film izler gibi hissettiren yalın bir anlatımı var. Hem okumaya tekrar başlamak isteyenler için akıcı hem de kitap tutkunları için birçok farklı dünya edebiyatından eser referanslarıyla dolu bir roman.

Bir lise öğrencisi olan Rintaro Natsuki, ilkokuldan itibaren ona bakan dedesinin ani ölümüyle aynı zamanda evi olan Natsuki Kitabevi'nde bir başına kalır.

 Konuşan bir kedinin kitapları kurtarmaktan bahsetmesiyle Rintaro'nun durgun hayatı renklenir. Kitabevinin koridorları ötesinde ortaya çıkan doğaüstü labirentlere, fantastik maceralara bu amaç uğruna atılırlar.

Sınıf arkadaşı Sayo'nun ikiliye katılmasıyla bu üç farklı karakterin dört fantastik, bir o kadar da gerçek macerayla kitapların birer süs eşyasından öte olduklarını hatırlatan "Kitapları Kurtaran Kedi"yi okurken umarım benim aldığım kadar keyif alırsınız.

Kitapların hayatımızdaki amacını, gerçekten gerekliler mi sorusunu ve fazlasını sorgulayan; harika alıntılarla dolu bu roman kitapların yanlış kullanılmasını, yanlış anlaşılmalarını ve kitaplara yanlış davranışları göstererek bizi düşünmeye iten bir yolculuk.

Keyifli okumalar!

 

Bu kitapla birlikte bazen kendime kapakları için kitap almaya izin vermeye başladım. Sonucun ne olduğunu bilmediğimiz ve ödülün harika bir kitap olduğu bir şans oyunu gibi düşünüyorum bunu:)