Kitapların Sonsuz Büyüsü

Kitap okumanın sonsuz yaşamdaki etkisini ele aldığımız bir anlatı.

Kitapların bizi çevreleyen sonsuz büyüsünü hissedebiliyor musunuz? Gerçekten severek okuduğunuz bir kitabın sizi bütünüyle çevreleyip yalnızlığınıza bir teselli olması ne hoştur. Size, var olmayan arkadaşlıkların dahi ne demek olduğunu doruklarda hissettirebilen yegâne olgu kitaplardır.

Keşke bazı bireyler bu muhteşem zevki yaşayabilmek için kitaplara kendini tamamen kapamasa, kitapların başka hayatlarla ve karakterlerle olan bağına mesafeli yaklaşmasa. Oysa ki ne güzeldir kendi hayatınızın içinde farklı hayatlar yaşamak ve onların hissettiklerini hissedebilmek. Bize bu kadar yakın olanı geri çevirmek, hayatımızı bu kadar sığ ve anlam dünyasından son derece uzakta yaşamak, kalplerimizi katılaştırıp köreltmek ne acıdır.

Kitapların sahip olduğu duygu deryası her daim etkisini sürdürecek belki ama yalnız pek azımız bu duygu deryasında arınabilecek. Bu bilinci herkese olmasa bile etrafımızdakilere, en önemlisi de bir birey olarak kendimize kazandırabiliriz. Zaten hayatta da seçimlerimiz hep böyle değil midir? Saklı olan, keşfedilmeyen şeyler bambaşkadır. Hakiki olan, kişi arayıp bulmak isterse açığa çıkar ve biz ne olduğunu anlamadan benliğimizi sarar, duygularımızı esir alır. Tıpkı bir kitabın sizin ruhunuzu bütünüyle ele alıp huzurla sarması gibi.