Kıyamet Sonrası Yeni Dünya; Jung_e

Kıyamet sonrası gerilim ve heyecan dolu fantastik bilim kurgu Jung_e evrenine girmek için mısırlar hazırsa okumaya başlamalısınız.

Sang-ho Yeon'un yönettiği "Jung_E", aksiyonla iç içe, duygusal açıdan heyecan verici bir drama. Filmi, özünü oluşturan çatışmayı size gösterdiği anda yanıldığınızı kanıtlar nitelikte. Öyleyse, bu kıyamet sonrası dünyada neler olup bittiğini öğrenelim ve insanların genellikle evrim olarak adlandırdığı şeyin aslında alçakça ve nahoş etkisine tanık olmayı hedefliyor.

Gelecekte insanların yaşam alanları tehlikedeydi. İklim değişiklikleri deniz seviyesinin yükselmesine neden olur ve Dünya artık yaşamaya elverişli değildir. İnsanlar uzayda koloniler kurmaya karar verir. Bu değişiklikler sebebiyle yerleşim yerinden kaçan insanlar yapay alanlarda yaşamaya başlar. Lakin, bu yeni dünyalar iç savaşa doğru sürüklenir. Jung Yi, bu savaşın kurtarıcıları arasında ise önemli bir role sahip karakterdir. Kolonilerin güvenliği ve iç savaşın bitmesı için klonlama deneyleri yapar. Bu çalışmalar, savaşı kazanmak için gerekmektedir.

Bu deneyin ise başkahramanı, Jung Yi'dir. Dönemin şartların gereği küçük kızını korumak için paralı asker olarak görev yapan kahramanımız savaşın akıbetini değiştirir ama sonlandıramaz. Bu sebeple, verileri ve hatıraları gelecek teknolojisinde hapsolarak kurtalışın bir ışığı olarak klonları oluşturulmaya başlanır. Asıl ironiye bakıldığı taktirde Yun Jung-yi'nin asla bir paralı asker olmak istememesi devreye girer. Ancak ölümcül bir hastalıktan muzdarip olan kızını bu hastalıktan kurtulması için paraya ihtiyacı vardır. Savaşın çabukcak sona erdirilmesi amaçlansa da her klonun bir kusuru bulunmaktadır. Bu deney, 22. yüzyılın teknolojik ilerlemelerini ve insanların gelecekteki hayatta nasıl yaşayacaklarını da gözler önüne sermektedir. Bilim kurgu havası da taşıyan bu izlemesi keyifli yapım, özellikle pek çok sinemaseverin beğenisini kazanmıştır.