Kopenhag Moda Haftasında Trendler

2024 Kopenhag Moda Haftasında Gözden Kaçmayanlar

Ağustos ayının 5’i ve 8’i arasında gerçekleşen Kopenhag moda haftasının incelemesine geçmeden hemen önce, Kopenhag’ın moda dünyası için öneminden biraz bahsedelim. Kopenhag, New York, Londra, Milano ve Paris ile birlikte sıklıkla beşinci moda haftası şehri kabul ediliyor. Sürdürülebilirlik konusundaki küresel liderliği ile etik ve uygulamalara ve çevreye duyarlı tasarıma güçlü bir vurgu yaparak İskandinav minimalizminin ve yenilikçi sürdürülebilirlik çözümlerinin maksimalizmle buluştuğu ve geleneğin sürdürülebilirlikle iç içe olduğu tezatlarla ve sokak stiliyle de gücünün önemli parçası haline geldi. Ki unutmayalım, Kopenhag’ın popülaritesinin nedeni erişilebilirliğidir. Yalnızca Birkin çantasına sahip kişiler değil, fiyatlar konusunda geniş bir alana hitap eder.

Koleksiyonların en az %60’ı sertifikalı, tercih edilen malzemelerden veya atık kumaştan yapılmıştır. Podyum kuralları da oldukça katıydı. Vitrin için tek kullanımlık sahne üretmesine veya kullanılmasına izin verilmedi ama açıkçası bazı koleksiyonlar için bu sahne düzenekleri yetersiz kaldı.

Denimin yeniden canlanmasından, renk ve hacmin özür dilemeyen kucaklamasına kadar, sezonun trendleri modanın sürekli değişen ve gelişen estetiğinin bir kanıtıdır. Şimdi gelelim haftanın trendlerine.

Carrie Bradshaw Ayakkabıları

Ağustos 2024’ün en popüler ayakkabısı, Carrie Bradshaw’ın 90’lar sandalet veya terlikleri oldu. Son birkaç yıldır karantina ile beraber düz tabanlı ayakkabı ve terlikler yükseliş gösterse de, 90’ların yavru topuklu terlikleri gizlice geri dönüyor.

Kapri pantolonlar

Bisikletçilerin yoğun olduğu Kopenhag’da pedal çevirme trendinin yükselişe geçmesi an meselesiydi. Sex and the Ctiy karakteri Carrie’ye bir trendi daha borçluyuz, terlikler ve kapri ikilisi kesinlikle onun imzası. Ve belirtmek gerekir ki, son 3 ayda kapri pantolon araması %143 artmış durumda.

Y2K

Bu sezon (Di)vision ve Stamm gibi markalardan gelen eklektik bir Y2K akını, Z Kuşağının imzası olan cesur - ve bazen uyumsuz - stil kodlarıyla birleşti. İlkinde nostaljik motifler, Gogo oyuncakları, tamamen tüylü hayvanlardan yapılmış bir elbise ve motosiklet ceketleri yer aldı. İkincisi? Sloganlı tişörtler, yin-yang sembolleri ve bol diz üstü çizmelerin üzerine çizgi film Japonca yazıları.


Denim

Tulumlardan layering tekniğiyle tepeden tırnağa aynı kumaşla kombinler yapıldı. Ayrıca parçaların çoğunda genelde yıpranmış kenarlar, zıt dikişler gibi ayrıntılar eşlik etti.

Düşük Bel

Ya seversin, ya nefret edersin. 2000’lerden geri dönüş yapan düşük beller kadınlara kaygısız bir hava yaratırken zarifliği ile ön planda tuttu.

Brat Yeşili

Charli xcx albümüyle tanımladığımız canlı yeşil tonu, cesur, özür dilemeyen, asi bir enerjiyle renklerin bir ifade olduklarını açıkça belli ettiler. (Tasarımcı albümden önce üretildiğinden bahsetmiştir.)

Deri

Tasarımcılar motorcu ceketin önüne geçerek eşsiz stiller yarattı.

Beyaz

Sezonun cesur trendlerinin aksine, beyaz tonlar sadeliği yansıttı. Tasarımcılar doku ve formla oynadılar.

Office Core

80lerin ve 90ların keskin terziliğini modern bir dokunuşla harmanlayan bir trend olarak ortaya çıktı. Bu sezonda iş kıyafetlerinde ustalaşmak için inceleyeceğiniz trenddir.

Şeffaflık

Şeffaf kumaşlar podyuma duygusal dokunuş yaptı. Hem hassas hem cüretkar opaklık ve şeffaflık etkileşimini bluzlardan eteklere katmanlarla ve dokularla oynayarak ulaştılar.

Hacim

Balon etekler, kabarık kollar ve büyük boy ceketler koleksiyonlara drama kattı. Bu trend, Cristóbal Balenciaga'nın balon eteği (1951) birincil ilham kaynağı olarak geleneksel uyum ve form fikirlerine meydan okuyan cesur silüetleri kucaklar