Paris Moda Haftası'ndan En İyi Şovlar

Moda ayının son şehri Paris, hem en büyük hem de en heyecan verici isimleri ön plana çıkardı.


Paris Moda Haftası, yoğun bir moda ayı takviminin sonuna denk geliyor, ancak dünyanın en büyük ve en heyecanlı isimlerine yer veriyor. 


Dior, Valentino ve Louis Vuitton gibi efsane isimlerin yanısıra ayrıca online’dan klasik şovlarına dönüş yapan Victoria Beckham ve Dries Van Noten gibi tanıdık yüzlere yer veren hafta, harika bir finaldi. İşte, haftanın en iyi görünümleri ve şovları.


1. Louis Vuitton

Her zaman haftayı kapatan ünlü marka Louis Vuitton, bu sefer de bir ay süren sonsuz podyum yolculuğunu sonlandırdı. Peki, haftanın son şovunda enerjiyi sürdürmek ve yeni bir bakış açısı sağlamayı nasıl sağladı? Bu sezon, yaratıcı yönetmen Nicolas Ghesquière, Vuitton deri ürünleri için fermuar, toka, toka ve kemer zımbaları kullanımını vurguladı. Etekler, elbiseler ve paltolar boyunca uzanan devasa fermuarlarla adrta bir orantı oyunu yarattı. Yaylar uzundu ve uzun tavus kuşu tüyleri devasa düğmelerle sarkıyordu. 60'lardan ilham alan tüvit pantolonlar ve patchwork deri mini elbiseler, Ghesqiuère'in geçmiş koleksiyonlarına atıfın ve eski fikirleri kasıtlı olarak yeniden işlenmesinin bir sonucuydu ancal yine de taze görünmeyi başardı.


2. Miu Miu


Miuccia Prada şu anda giyinmeyi ne kadar (daha doğrusu ne kadar az) sevdiğimizi biliyor. Prada’nın daha gençlre yönlik alt markası olan Miu Miu, kadınların ve erkeklerin nasıl giyindiğini göz önünde bulunduran ve estetiklerini azar azar ileriye taşıyarak, son birkaç sezondur başarıyı elinden bırakmamıştı. Gösteri, üst üste dizilmiş dört basit pamuklu parçayla başladı ve güneşte solmuş kot takımlar, eskitilmiş deri ve naylon siperler üzerindeki büyük kargo cepleri, mikro mini eteklerle rahatlık, kullanışlılık ve güvenlik duygusuyla ilerledi. Transparan örgü kazak-etek takımları ve oldukça fantastik boncuklu koordinatlar, gardırobumuzda tam olarak aradığımız şeyi tamamlıyor. Prada'nın belirttiği gibi, “Zaman zor olduğu için yaratmamamız gerektiği anlamına gelmez. Ancak her parçanın bir amacı ve nedeni olduğundan emin olmalıyız. Bu anlamsız modanın zamanı değil.”


3. Chanel


Virginie Viard'ın SS23 koleksiyonu iki kelimeyle tanımlanabilir: tam anlamıyla Chanel. Renk paletleri, silüetler ve süslemeler, yıllar boyunca Paris zarafetini simgeleyen ünlü markanın özüne oldukça uygundu. Ve ister ince bir siyasi ifade olsun, isterse sadece Chanel'in hassas özü olsun, giysiler bir motif olarak kadınlığa yaslandı. Viard, pembe püskül ve uçuk turuncu şemsiyeden puantiyelere ve payetli fiyonklara kadar bu sezonun parçalarına özel bir incelik getirdi.


4. Thom Browne


Pek çok tasarımcı bu sezon "gerçekliğe" geri dönse de, bu Thom Browne'ı hiç ilgilendirmedi. Külkedisi temalı şovunda, 2022 Külkedisi olarak rol alan  Michaela Jaé Rodriguez dahi vardı. Geniş tafta opera paltoları ve Oxford puantiyeli takım elbiselerdeki bir dizi karakterin ortasında, krom kaplı bir Cadillac (yeni nesil balkabağı) içinde gidip geldi. Basın açıklamasında belirtildiği gibi, hiç kimse onun vizyonuna sığmayacak kadar tuhaf veya benzersiz değildir: "Thom Browne'ın dünyasında...bütün kızlar ve tüm erkekler ayakkabının içine sığar."


5. Sacai


Markanın kreatif direktörü Chitose Abe, sürekli kullandığı standared gardırop seçimlerine bağlı kalırken, her zaman farklı teknikler ekliyor. Bu sezon, pile, siperleri kapsayan abartılı ayrıntılar, düzgün küçük kırpılmış üstler ve metalik ve hakilerde çan altı fişekleri olan pantolonlarla kendini gösterdi. Havalı ipekler ve rengarenk çiçeklerin, sade güzellik ve mücevher eksikliğiyle bir araya gelmesiyle, koleksiyonda markanın bir süredir yaşamadığı bir hafiflik vardı. Bu bakımdan markanın bu sezon izlediği ideal şuydu denebilir: “Daha az her zaman, her zaman daha fazladır.”