Kristal Elma Ödül Töreni’nde Reklam Yaratıcılar Ödüllendirildi

34. Kez Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen Kristal Elma Yarışması Ödül Töreni 18 Ekim’de Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda gerçekleşti.

34. Kez Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen Kristal Elma Yarışması Ödül Töreni 18 Ekim’de Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda gerçekleşti. Reklam sektörünün yaratıcılığı ödüllendirdiği bu yarışmada; Online Film, TV- Sinema, Entegre Kampanyalar, Açıkhava, Basın, Radyo, Tasarım, Dijital, Medya,  Müzik, Yapım Yönetim ve Bölge kategorilerinde kazananlar ödüllerine kavuştu.

Ödüllere ek olarak da 5 markaya, “Yaratıcılığa Cesaret Veren Markalar”  ödüllü verildi. Bunlar; Finish, ING, Netflix, Türkiye İş Bankası ve Vestel oldu.  Genç Kristal Yaratıcılık Yarışması, First sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Kristal Elma 2022’in Yaratıcılık Sponsorları; Opet, Damat Tween ve Bayer oldu. Designers’ Challenge Resmi Sponsoru Shutterstock, Sosyal Medya Sponsoru Meta, Kutlama Sponsoru Mey Diageo , Keyif Sponsoru Artı Bir ,Gecenin Sponsoru Durex’ti. Genç Kristal Yaratıcılık Yarışması da First sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Bu yılın Kristal Markaları sırasıyla; A101, Akbank, Anadolu Hayat Emeklilik, Arçelik, Arzum, Bosch, Finish, Otokoç Otomotiv, Samsung, Türk Hava Yolları, Türk Telekom, Vestel, Vodafone, Yapı Kredi, Yemeksepeti oldu. 3K1A, Arby’s, ARVAK, Coca Cola, Little Caesars, Memorial ve Punch BBDO ise gecenin Hizmet Sponsorlarıydı.

‘’Yaratıcılık Kumaşımızda Var’’ konseptiyle gerçekleşen yarışma ve ödül töreninin sunucuları Müge Boz ve Kıvanç Talu oldu. Her yılki gibi bu yıl da yaratıcı çalışmalarlda sınır tanımayanların alkışlar topladığı Kristal Elma’da 8 Büyük, 117 Kristal, 128 Gümüş, 141 Bronz ve 1 Özel olmak üzere toplam 395 ödül sahiplerini buldu. 

Kristal Elma Büyük Ödülü Alanlar

-“TV-Sinema” kategorisinde Anadolu Hayat Emeklilik’in “Kısa Vadeli Yatırım – Uzun Vadeli Yatırım” kampanyası ile TBWA İstanbul 

- “Online Film” kategorisinde sahibinden.com’un “İmkansızı İste” kampanyası ile Rafineri 

- “Entegre Kampanyalar” kategorisinde ise Vestel’in “Voleybol TV’de yoksa Vestel TV’de var” kampanyası ile Concept 

- “Dijital” kategorisinde Mor ve Ötesi’nin “MVÖ-Sirenler” projesi ile 4129Grey

-“Medya” kategorisinde Finish’in “Akan Sular Dursun” kampanyası ile Havas Turkey

-“Bölge” kategorisinde “Çocuk İşçiler” kampanyası  ile Kap

- “Basın, Açıkhava, Radyo” kategorisinin  “Fiat Panda Dere Tepe Türküler” projesi ile Concept 

-“Tasarım” kategorisinde “Netflix – Uysallar” projesi ile Tribal Worldwide İstanbul