Reklam ve Pazarlama İçin Kitap Önerileri #2

Reklam ve pazarlama alında altın değerinde bilgilere sahip kitap önerileri#2



Buyology/Martin Lindstrom

 Satın alma ve tüketim hareketlerine beynimizin nasıl karar verdiğini araştırmalar ve deneylerle anlatan bir kitap. Kitabın yazarı Martin Lindstrom’ un 3 yılını ve 7 milyon doları harcayarak yürüttüğü nörolojik araştırmaların sonuçlarını bu kitapta derlemiş. İçerisindeki fMRI deneyleri de pazarlama alanına bilimsel açıdan bakmaya olanak sağlıyor. Özellikle nöromarketing alanına ilgili olanların çok hoşuna gidecektir. Kitabın yayın evi Optimist ve 227 sayfadan oluşuyor.


Yaratıcılık Kuralları Boşverin / John Hegarty

John Hegarty yaratıcılığı beslemek ve arttırmak için 50 farklı tavsiyede bulunuyor kitapta. Bu tavsiyeleri düz sıkıcı kitap sayfaları şeklinde değil yaratıcı ve komik çizimler kullanarak anlatıyor. Temelde yaratıcılığın meslek değil uğraş olduğunu ve yaratıcılığın sadece doğuştan gelmediği geliştirilebileceği anlatılıyor. Komik anlatışının yanında kısa ve öz çabucak bitirilebilir. Yayın evi MediaCat ve sayfa sayısı 120.


Türk’ün Kalbi Nasıl Çarpar?/ İdil Sevil

Duygularımızın bizden daha güçlü oluşunu ve duygularımızın gücünden yaralanmamız gerektiği anlatılıyor. İdil Sevil bunu Amerikanvari kavramlarla değil kendi dilimizdeki kavramlarla açıklıyor. Prof. Dr. Acar Baltaş kitabı ‘’Türk’ün Kalbi Nasıl Çarpar? , bir taraftan insan psikolojisinin dışa yansıması olan duygu durumunu, diğer taraftan bu psikolojiyi oluşturan düşünce ve ifade biçimini eşsiz bir şekilde anlatıyor.” cümlesiyle yorumluyor. Pazarlama alanına faydasına bakacak olursak, kitap hedef kitlemiz olan Türklerin kalbini, duygularını bize açıklıyor. Yayınevi Doğan Novus ve sayfa sayısı 195.


Öngörülemeyen/ Akan Abdula

Akan Abdula’nın otobiyografik anlatımıyla kitapta; 80’lerde Yugoslavya’daki hayatını sonrasında Türkiye’ye gelişi ve burada kalış hikayesiyle başlıyor. Kitabın ilerleyen kısımlarında konu teknoloji çağına girişle kim olduğumuzu, özgür irademizi nasıl koruyabileceğimize geliyor. Kişisel verinin korunması, dijitalleşme, kişi hakları, sistem değişimi gibi olgular üzerinde duruyor. Bu olgular dijital pazarlama alanında da büyük önem taşıdığı için dijital pazarlama alanıyla ilgilenenlere yaralı bir kaynak olacaktır. Kitabın yayınevi Destek yayınları ve sayfa sayısı 199.