Küba' nın Harika Özellikleri

Sizce de Küba çok güzel değil mi?

Günümüzde Küba, çeşitli fiziksel ve kültürel özellikleri dolayısı ile hakkında oldukça fazla araştırma yapılan bir ülkedir. Küba, Kuzey ve Güney Amerika arasında, Kuzey Atlantik Okyanusu'nda yer alır ve ada ülkesidir. Havana bu ülkenin başkentidir. İspanyolca orada yaşayan insanlar tarafından konuşulmaktadır. Tropik bir ada olan Küba'da sıcaklık her yıl 26 derece olarak ölçülebilir. Bu sıcaklığa rağmen Küba çok uzun yıllardır çok fazla insan tarafından ziyaret edilmektedir.

Hatta Unesco tarafından "Küba dünyada en çok insanın ziyaret etmek istediği ülkedir" denilmektedir. Bu yüzden gerçekten popüler ve farklı özelliklere sahip olan bu ülke merak konusudur. Mesela orada en yeni arabanın 1959'da yapılmış olması enteresan bir bilgidir. Çoğu yerde internet kullanılmamıştır ve bankaları yoktur. Bu ada ülkesinde insanların harika günlük rutinleri ve sahip oldukları güzel görgü kuralları vardır. Örneğin, sporu oldukça fazla severler. Küba'da özellikle beyzbol sevilir ve tercih edilir, orada eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim ücretsizdir. Yani aslında para önemli olmadığı için ülkede halk arasında anlaşmazlık yoktur. Doktor veya bir işçi arasında Küba halkı açısından bir fark yoktur. Herkesin emekçi olarak görülmesi ve benzer maaşları alması olumlu bir tutumdur.

Ayrıca müzik ve sanat Küba'da yasal bir hak olarak kabul edilmektedir. Ek olarak, bazı fabrikalarda çalışanlara kitap okuma zorunluluğu getirilmiştir. Fiziksel ve kültürel özellikleri dolayısıyla Küba yaşamak ve ziyaret etmek için gerçekten güzel bir yer.