"Kupa Beyi" TOFAŞ - 2

1973 Yılında Bursa'da kurulan TOFAŞ Spor Kulübü'nün geçmişine ve geleceğine birlikte göz atalım.

''Yap da göreyim.'' 

Bu sözlü bir şekilde TOFAŞ Spor Kulübü'nün kurulması için şifai bir talimat veya bu konuda bilgi bilgilendirmesi bir izindir. 

Yıllardan 1973'tür. Kurumsal itibar ve sosyal sorumluluk kavramları daha fazla telaffuz edilmemektedir. TOFAŞ'ın üretimine başlanan otomobiller sıralanarak kaydedilerek satılıyor. Bir dönem için tanıtım ve reklamda değişiklik yoktur. 

Türkiye'nin en büyük otomobil fabrikasını öğrenmek için yola çıkılmış ve adım adım ilerlenmektedir. Bu fabrikadaki birkaç yönetici ve çalışanların gönülleri aynı zamanda spor sevgisi ile doludur. Ve bu insanlar Türk özel sektöründe üst düzeyde başarılar sağlamış ve uzun soluklu birkaç spor kulübünden birini yaratırlar. 

O dönem TOFAŞ'ın kurucu Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Karakoyunlu şu cümle ile özetlemektedir: 

'TOFAŞ Spor Kulübü'nün kökeni aslında bir spor sevgisinden doğmuştur.' 

Evet, TOFAŞ Spor Kulübü 50 yıllık tarihi boyunca, Türk sporunda birçok ilke imza atarken, ulusal takımlarımız cesur sporcu yetiştirmiş, binlerce sporcunun, onlarca yönetici ve teknik adamın yetişmesine olanak sağlar. Uluslararası platformda Türk insanının gurur duyma olayına dönüşen ve kent Bursa'nın gururu kaynaklarından biri oldu. 


(TOFAŞ Spor kulübünün 06.09.1973 tarihindeki sunumunun duyurusu)

TOFAŞ Spor Kulübü 1973 yılında kurulmuştur. 06 Eylül 1973 tarihli ve 16-05-014 nolu Dernek Kuruluş Bildirimi'nde TOFAŞ Spor Kulübü'nün kurucusu olan isimlerden bazıları: Arslan Köksal, Yalçın İpbüken, Murat Kaçar, Bahri Ekbiç, Ersin Taş, Nedim Karakaş, Suat Maner, Cemal Kurt, Alparslan Akoğlu, Mesut Felek, Ali Gök. 

(27.02.1974 TOFAŞ Spor Kulübü'nün ilk genel görünümüne katılan üye listesi)