Love & Anarchy: İzlemeli miyim? #41

İzlemek için eğlenceli, romantik, seksi ve çıtırlık dizi arayanlara sesleniyorum! Love & Anarchy tam da aradığınız şey olabilir!


İsveç yapımı olan dizi Sofie adlı kadın karakterin etrafında şekilleniyor. Evli ve iki çocuk annesi olan Sofie, kariyerine odaklanmış, başarılı orta yaşlı bir danışman. Eski bir yayınevini modern çağa uydurmak için işe alınıyor, olaylar genel olarak bu yayınevinde ve burada çalışanlar arasında geçiyor.

Sofie’nin evliliği dizinin ilk başından itibaren bana sorunlu gözüktü. Cinsel tatminsizlik yaşadığı da açıkça belli olan Sofie, günlük yaşamında ve cinsel hayatında heyecan arayan sıradan bir kadın; kocasıyla sorunları olan, çocuklarıyla ilgilenmesi gereken ve çalışan bir kadın… Günlük hayatta hepimizin karşısına çıkabilecek bir karakter.

Öncelikle Sofie’nin kocasından bahsetmek istiyorum. İlgili ve iyi bir koca portresi çizse de benim gözümde kendi istekleri karşısında başkalarının ne düşündüğünü umursamayan bir tip. Çocuklarına baskı yapan ve onların kendi istediği şekilde olmasını isteyen bir baba; karısını anlamayan ve topluluk içinde onu rahatsız hissettirmekten çekinmeyen bir koca. Aile arasında kalması gereken şeyleri arkadaşlarıyla sert bir dille paylaşıp Sofie’yi bilerek ya da bilmeyerek küçük düşürüyor ve önemli kararlar alırken karısına danışmıyor. Sofie’nin hasta babasıyla ilgilenmesine bile laf eden bencil bir karakter.

Bütün bunların yanında bir de Max var. Sofie’nin çalıştığı yayınevinde teknik sorunlarla ilgilenen genç bir eleman olan Max ile Sofie başta pek anlaşamayan iki karakter. Tipik romantik komedi konusu gibi görünse de ilişkilerinin ilerleme şekli oldukça değişik diyebiliriz. Sofie’nin cinsel tatminsizlik yaşadığından bahsetmiştim. Bir gece ofisinde mastürbasyon yaparken Max tarafından fotoğrafları çekiliyor. Max, tehdit edileceğini düşünen Sofie’den sadece ona yemek ısmarlamasını istiyor. Sofie bu basit istek karşısında şaşırsa da dediğini yapıyor. Ancak içten içe bu durum sinirlerini bozduğu için Max’in telefonunu geri vermiyor ve aralarında bir oyun başlıyor. Basit gibi görünen fakat sorunlar çıkarabilecek bu istekler, oyun ilerledikçe daha da cüretkar ve riskli bir hal alıyor. Aralarındaki cinsel çekim de gittikçe artıyor. Max dışarıdan bakıldığında hayatı oyun gibi gören ve umursamaz genç bir tip gibi gözükse de aslında duygusal ve düşünceli bir erkek. Sofie de her ne kadar kendini geri çekmeye çalışsa da pek başarılı olamıyor. Sofie’nin evli olmasının yanında bir de aralarında yaş farkı bulunan çiftimizin yasak aşkı başlıyor.

Yeni sezonu yolda olan dizi, sadece sekiz bölüm. Bir günde bile bitirebileceğiniz, izlerken keyif alacağınız, günlük hayatta karşılaşabileceğiniz karakterlerle dolu bir yapım. Romantik komedi olduğunu söyledim ancak gözlerimin dolduğu sahneler olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Max ve Sofie’nin birbirlerinin hayatlarını hem olumlu hem de olumsuz yönde etkilemelerini izlerken oldukça etkilendim. İkinci sezonda neler olacağını merakla bekliyorum! 

Şuraya da diziye biraz daha ilgi çekmek için yakışıklı Max'i bırakıyorum.